Nové sankcie voči Rusku budú v Bruseli riešiť aj vo štvrtok

TA3 SITA
22.7.2014 06:55

Ministri zahraničných vecí 28 krajín EÚ sa na utorňajšom zasadnutí v Bruseli dohodli na rozšírení sankcií voči Rusku v súvislosti so separatistickým povstaním na východe Ukrajiny, zoznam postihovaných jednotlivcov a subjektov by však vlády mali prerokovať až vo štvrtok.

Nové sankcie voči Rusku budú v Bruseli riešiť aj vo štvrtok
SITA

Podľa vyjadrenia holandského ministra Fransa Timmermansa bude rozšírenie o nové mená na programe štvrtkovej schôdze Výboru stálych zástupcov v Bruseli, zatiaľ čo Európska komisia dostala za úlohu zvážiť "možné opatrenia týkajúce sa celého radu oblastí" vrátane obrany, energetiky a finančných služieb, ak Moskva nebude spolupracovať pri vyšetrovaní minulotýždňového zostrelenia lietadla malajzijských aerolínií nad územím ovládaným ukrajinskými separatistami.

Rada EÚ pre zahraničné veci zasadala pod rastúcim nátlakom zo strany USA a Británie, aby na zostrelenie dopravného lietadla odpovedala sprísnením sankcií voči Rusku, ktoré podľa nich východoukrajinských povstalcov podporuje. Pozornosť sa pritom sústreďovala na postoj Holandska, keďže 193 z 298 obetí tragédie malo holandské občianstvo. Akékoľvek širšie ekonomické sankcie si však vyžadujú schválenie lídrami EÚ, ktorí sa majú najbližšie stretnúť 30. augusta.

Viac nám povedal Tomáš plavec - analytik Trim Broker

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok