BMW X4 potláča fyzikálne zákony/Opel Vivaro podľahol downsizingu

TA3
19.7.2014 18:47

V poslednom Motoringu pred letnou prestávkou vám predstavíme dve novinky z dielne automobilky BMW. Obe majú v mene číslicu 4.

Prvou je BMW 428i Gran Coupé, čiže rodinnejšia, praktickejšia verzia klasického kupé s karosériou typu Liftback. To znamená s veľkým výklopným vekom a ľahko dostupným batožinovým priestorom objemu 480 l. Ide v podstate o priameho konkurenta pre Audi A5 Sportback.

Druhou novinkou je športovejší derivát modelu X3. S tvdšie naladeným pružením, zrezanou strechou v štýle kupé, ale stále dosť praktický, s patričným miestom na zadných sedadlách a kufrom len o 50 l menším než brat, z ktorého vychádza. Určite už viete, že hovoríme o BMW X4. Vyskúšali sme si ho vo vrcholnej verzii s preplňovaným benzínovým šeťvalcom 35i a v optickom M balíku.
Do tretice v dnešnej relácii uvidíte tretiu generáciu skriňovej dodávky Opel Vivaro, ktorá sa nevyhla dnes tak populárnemu downsizingu a pod jej prednú kapotu sa nasťahoval preplňovaný naftový štvorvalec objemu 1,6 l.
Za kolektív Motoringu vám prajeme ešte príjemný a ničím nerušený zvyšok leta. Veľa šťastných kilometrov na ceste za oddychom, rodinou a priateľmi a uvidíme sa opäť 6. septembra pri premiére prvého dielu ďalšej série našej relácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok