Slovan získal reprezentačného obrancu Baranku

SITA TA3
17.7.2014 10:33

Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava angažoval reprezentačného obrancu Ivana Baranku. Informuje o tom oficiálny web belasých. Dvadsaťdeväťročný bek, ktorý v minulej sezóne pôsobil v konkurenčnom Avangarde Omsk, súhlasil s podmienkami spolupráce na jeden rok.

Platnosť kontraktu ešte musí potvrdiť moskovská hráčska matrika. "O služby tohto hráča sme sa, prirodzene, zaujímali okamžite, ako sa skončila platnosť jeho zmluvy v Omsku. Ivan už niekoľko rokov v KHL i na medzinárodnom poli dokazuje, že patrí medzi absolútnu špičku medzi slovenskými obrancami. Dokáže hrať veľmi zodpovedne vo vlastnom obrannom pásme, no prospešný je aj smerom dopredu. Na ľade dostane veľký kus priestoru a nepochybne by sa mal stať jedným z lídrov defenzívy Slovana," povedal pre oficiálny web Slovana generálny manažér Maroš Krajči.

Ivan Baranka pôsobí v KHL od jej vzniku v lete 2008, okrem Omsku hral aj za Ufu a Spartak Moskva. Skúsenosti má aj z NHL, v ktorej za New York Rangers absolvoval jediný duel, väčšiu časť zámorskej kariéry strávil v nižších súťažiach. V posledných rokoch pravidelne nastupuje za slovenskú reprezentáciu na vrcholných podujatiach. Absolvoval ostatné dva olympijské turnaje a tri MS vrátane šampionátu v roku 2012 so strieborným leskom.

"Vítame Ivana Baranku v našom kádri a veríme, že v Bratislave zúročí svoje bohaté skúsenosti z najlepšej európskej ligy," uvádza sa v správe na webe Slovana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok