Straňovský sa teší, že opäť dostane šancu na palubovke

SITA
16.7.2014 14:59

Slovenský hádzanársky reprezentant Martin Straňovský môže vypustiť z hlavy jednu starosť, ktorá mu nedávno vznikla rozviazaním kontraktu s FC Barcelona pôvodne platnom do júna 2015.

Straňovský sa teší, že opäť dostane šancu na palubovke
TASR

Po deviatich rokoch dal zbohom Španielsku a od utorka má nový angažmán. Jeho služby si zmluvne zaviazal nováčik najvyššej nemeckej súťaže HC Erlangen. Pre bundesligový klub je druhou letnou posilou po Islanďanovi Sigurbergurovi Sveinssonovi. Najlepšieho hádzanára SR za rok 2006 dokonca nemecké médiá označili za prominentnú novú akvizíciu HCE. Dvadsaťosemročný Novozámčan má za sebou prvé dni v novom pôsobisku. V rozhovore pre agentúru SITA vyjadril potešenie, že si opäť schuti zahrá. Priaznivci slovenskej hádzanej veria, že bude patriť medzi kľúčových hráčov nemeckého tímu, v ktorom bude zrejme nosiť na drese tradičné číslo 24.

Na aké obdobie ste sa upísali Erlangenu?
- Dohodli sme sa na dlhšie obdobie. Zmluva je na tri roky, v prípade zostupu do II. ligy by som však mohol odísť. Keby sme vypadli, pre mňa sa z hľadiska podmienok nič nemení. Otázne by však bolo, či by klub chcel mať aj v nižšej súťaži hráča za týchto podmienok.

Čo rozhodlo, že ste napokon prikývli na vábenie zo strany predstaviteľov nováčika I. bundesligy?
- Predovšetkým budem opäť hrávať. To je pre mňa najpodstatnejšie. Bola to však vynikajúca ponuka aj z finančného hľadiska.

Ste rád, že po Španielsku budete pôsobiť v Nemecku?
- Samozrejme. Zahrám si v najlepšej ligovej súťaži na svete a navyše to nebudem mať ďaleko domov. Z Nových Zámkov je to 700 km, takže keď budeme mať voľný víkend, môžem si odskočiť aj na Slovensko.

Aké sú ambície Erlangenu?
- V prvom rade ako nováčik v najvyššej súťaži si chce udržať príslušnosť medzi elitou. Máme mladý tím, ktorý tvoria ambiciózni chalani, o čom som sa mal možnosť presvedčiť už na tréningoch, na ktorých všetci poriadne ´makajú´. Tvrdo bránia, v útoku to bude asi ťažšie a zrejme aj preto chceli niekoho so skúsenosťami.

Nepreferovali ste radšej prestup do klubu s vyššími ambíciami?
- Ale áno, kto by nechcel hrať za špičkové družstvo. Neprišla však žiadna konkrétna ponuka a ja som nehodlal čakať ešte ďalší mesiac. Predstavitelia Erlangenu prejavili o mňa veľký záujem.

Ste ľavý krídelník, ktorý si dokáže zastať svoju úlohu aj v spojkovom rade. V klube s vami údajne počítajú aj na post tvorcu hry. Čo na to hovoríte?
- Už v Leóne som zaskakoval na strednej spojke. Uvedomujem si, že v najkvalitnejšej lige ma nečaká jednoduchá úloha. Proti kvalitným obranám sa nebude jednoduché presadiť, ale musím sa s tým vyrovnať. Nebude to zo dňa na deň, ale verím, že sa do toho dostanem.

V Erlangene chytá skúsený český brankár Jan Štochl, v minulosti v ňom dlhé roky pôsobil váš spoluhráč z reprezentácie Csaba Szücs. Konzultovali ste s nimi príchod do tohto klubu?
- Nie, nepýtal som sa ich na to. Vedel som však, že tu Csaba vyrastal. Bavili sme sa spolu nedávno o tom, že v jeho súčasnom klube majú len jedno ľavé krídlo. O Erlangene však nebola reč.

Odpadla vám jedna starosť ohľadom budúcnosti. Začiatkom augusta vás čaká ďalší prestup - tentoraz do stavu manželského. Budete mať teraz viac času na prípravu svadby?
- Tak áno, týždeň pred svadbou sa vrátim s mojou nastávajúcou manželkou Julianou domov. To bola aj moja podmienka pri prestupe. Chcel som, aby mi dali na ten čas voľno. Tak verím, že to platí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok