Zomrel piaty Čech zranený pri minulotýždňovom útoku v Afganistane

TASR TA3
14.7.2014 13:51

V pražskej vojenskej nemocnici zomrel dnes piaty český vojak, ktorý minulý utorok utrpel ťažké zranenia pri samovražednom útoku v Afganistane. Pri útoku zahynuli štyria jeho kolegovia. Oznámilo to dnes ministerstvo obrany ČR, ktoré citoval server iDNES.cz.

Zomrel piaty Čech zranený pri minulotýždňovom útoku v Afganistane
ČTK

"Dnes 14. júla v dopoludňajších hodinách podľahol následkom zranení rotmajster J.L.," uvádza sa vo vyhlásení českého rezortu obrany, ktoré už predtým vyrozumelo rodinu zosnulého.

Ministerstvo pripomenulo, že vojak utrpel ťažké zranenia pri útoku samovražedného atentátnika z 8. júla, ku ktorému došlo počas hliadkovania v blízkosti leteckej základne Bagrám v severoafganskej provincii Parván.
Tridsaťdeväťročný otec troch detí prežil výbuch, ktorý priamo na mieste zabil štyroch jeho kolegov. Už v Afganistane absolvoval niekoľko zložitých operačných zákrokov.

V nedeľu večer ho previezli vojenským špeciálom do Prahy a odtiaľ vrtuľníkom do Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe-Střešoviciach. Tam dnes napriek úsiliu lekárov zomrel.

Rotmajster J.L. je 25. českým vojakom, ktorý od roku 1990 položil život pri službe v zahraničí.

V americkej nemocnici v Afganistane zostáva ďalší český vojak, ktorý utrpel stredne ťažké zranenia pri inom útoku neďaleko Bagrámu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok