PR správa

Ponožky, ktoré chránia moria sú dostupné už aj na Slovensku

PR
3.7.2014 12:19

Ak patríte medzi tých, ktorým životné prostredie našej planéty nie je ľahostajné máte teraz jedinečnú možnosť podporiť iniciatívu "Healthy Seas" (Zdravé moria), ktorá je zameraná na čistenie svetových morí od zabudnutých starých rybárskych sietí a iných znečistení spôsobených človekom.

Ponožky, ktoré chránia moria sú dostupné už aj na Slovensku

Spraviť tak môžete veľmi jednoducho – kúpou špeciálnych ponožiek vyrobených recykláciou rybárskych sietí unikátnou technológiou ECONYL®. "Ochranárske" ponožky sú odo dneška dostupné vo všetkých obchodných domoch Kaufland.

Iniciatíva "Healthy Seas" bola spustená v marci roku 2013 s cieľom aktívne prispievať k ochrane morí a oceánov a k ich zachovaniu pre budúce generácie. Už za prvý rok aktivít v oblasti šiestich krajín na pobreží Stredozemného, Jadranského a Severného mora (Holandsko, Belgicko, Taliansko, Slovinsko, Chorvátsko a Španielsko) sa vďaka intenzívnej práci desiatok dobrovoľných potápačov podarilo z mora vytiahnuť až 20 ton opustených rybárskych sietí. Tie pritom na jednej strane prispievajú k znečisteniu morí a oceánov, ale na druhej strane predstavujú smrteľné nebezpečenstvo pre morských živočíchov, ako sú ryby, delfíny, korytnačky a morské vtáky. Rybárske siete sú dômyselne vyrábané tak aby sa z nich morské živočíchy bez ľudskej pomoci neboli schopné dostať.

Vylovené siete však nekončia ako odpad, ale vďaka unikátnej technológii ECONYL® sa spracujú na vysoko kvalitnú nylónovú priadzu, z ktorej sa produkuje široké spektrum textilných produktov vrátane kobercov, plaviek, high-tech oblečenia, športového oblečenia a ponožiek, ktoré si môžete zakúpiť odo dneška už aj vy v obchodnej sieti Kaufland na Slovensku. "Spoločnosť Kauflad sa stala jedným z hlavných partnerov projektu "Healthy Seas" na medzinárodnej úrovni ešte pri jeho zrode a je to jedna z iniciatív, na ktorú sme skutočne hrdí. Veríme, že aj prostredníctvom predaja "Healthy Seas" ponožiek v obchodných domoch Kaufland sa nám podarí získať ďalších podporovateľov tejto významnej iniciatívy z radu našich zamestnancov a zákazníkov a prispieť tak k rozšíreniu aktivít projektu aj na ďalšie oblasti," vysvetľuje dôvody zapojenia sa Kauflandu hovorca spoločnosti Kaufland Slovenská republika, Martin Gärtner.

Podľa odhadov Svetovej organizácie pre výživu a poľnohospodárstvo pri Organizácii spojených národov (FAO) a Programu OSN pre životné prostredie (UNEP) je totiž v oceánoch približne 640 000 ton opustených rybárskych sietí, čo predstavuje jednu desatinu všetkého odpadu v moriach. Tieto opustené siete môžu zostať v moriach po stáročia a spôsobiť nevyčísliteľné škody na najvýznamnejších vodných plochách našej planéty, ako aj ich obyvateľoch. Iniciatíva "Healthy Seas" preto plánuje zintenzívniť svoju činnosť a ďalej rozširovať svoje pôsobenie i na pobrežia ďalších krajín.

Spoločnosť Kaufland
Spoločnosť Kaufland prevádzkuje viac ako 1 150 predajní v Nemecku, Českej republike, Poľsku, Chorvátsku, Rumunsku, Bulharsku a na Slovensku. Obchodné domy Kaufland ponúkajú veľa rôznych značkových produktov, atraktívne privátne značky a širokú škálu regionálnych produktov. Kaufland aktívne podporuje ochranu životného prostredia a neustále rozširuje ponuku trvalo udržateľných výrobkov, ako sú "Healthy Seas" ponožky. Spoločenská a ekologická zodpovednosť je neoddeliteľnou súčasťou korporátnej politiky Kauflandu. Spoločnosť sa zaviazala k ochrane morí a svetových zásob rýb. 
www.kaufland.sk

Spoločnosť Aquafil
Od roku 1969 je spoločnosť Aquafil popredných hráčom, a to, ako v Taliansku, tak i celosvetovo, vo výrobe vlákien Nylon 6. V roku 2011 Aquafil vyvinul a uviedol na trh systém regenerácie ECONYL®. Vďaka tomuto priekopníckemu procesu, sú rybárske siete získané z iniciatívy "Healthy Seas" recyklované do ECONYL® nylonovej priadze. Priadza sa ďalej používa na výrobu trvalo udržateľných odevov a kobercových produktov. 
www.aquafil.com and www.econyl.com

Spoločnosť ECNC
Spoločnosť ECNC je popredným európskym odborným centrom pre biodiverzitu a udržateľnosť. Spoločnosť poskytuje odborné znalosti v ochrane morského prostredia a mobilizuje svoje široké medzinárodné vzťahy v prospech "Healthy Seas". S pomocou špecializovaných potápačských tímov, ECNC spoločnosť koordinuje oživenia opustených rybárskych sietí a uskutočňuje pravidelné aktivity na zvýšenie povedomia v rybárskom priemysle a v miestnych komunitách. 
www.ecncgroup.eu

Star Sock
Spoločnosť Star Sock, založená v roku 1996, sa stala dôveryhodným ponožkovým partnerom pre medzinárodný maloobchodný trh. So zameraním na šport a zdravý životný štýl je držiteľom licencie niekoľkých známych značiek. Ohľad na životné prostredie je neoddeliteľnou súčasťou jej firemnej filozofie a inovatívny prístup stojí za jej dlhodobým úspechom. Star Sock bola prvou spoločnosťou, ktorá dala nový život vo svojich ponožkách z ECONYL® recyklovanej priadze opusteným rybárskym sieťam.
www.starsock.nl

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok