Kaliňák: Dopravné kontroly sa po tragickej prestrelke v Bolerázi nesprísnia

TASR TA3
18.6.2014 15:19

Polícia nesprísni svoj postup pri dopravných kontrolách, čím by zareagovala na sobotňajšiu (14.6.) tragickú udalosť v obci Boleráz. Po dnešnom zasadnutí vlády SR to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

Kaliňák: Dopravné kontroly sa po tragickej prestrelke v Bolerázi nesprísnia
SITA

Pri prestrelke zahynul jeden z členov policajnej hliadky, podľa predbežných informácií ho zastrelil jeho vlastnou služobnou zbraňou opitý 31-ročný vodič z Bratislavy. Pristúpiť k nejakému generálnemu opatreniu by bolo podľa Kaliňáka nateraz predčasné.

"Ak zavediete rozhodnutie o zmenách, zasiahne predovšetkým slušných vodičov, ktorí to budú zažívať každý deň," uviedol minister. Prípad sa však podľa neho bude podrobne skúmať. Nevidí dôvod na to, aby polícia na Slovensku pri kontrolách postupovala tak prísne ako napríklad v USA.

Minister zároveň spresnil, že policajné auto v tomto prípade ešte nebolo vybavené moderným inteligentným policajným systémom, ktorého súčasťou je aj kamera zaznamenávajúca prerokúvanie dopravného priestupku. Domnieva sa však, že ani kamera by v tomto prípade nebola úplne postačujúca, pretože sníma iba udalosti v určitom uhle a pri tomto incidente bolo veľa pohybu naokolo.


"Ak sa nemýlim, v tejto chvíli sú očití svedkovia, ktorí to naozaj všetko videli a budú vedieť dostatočne popísať, čo sa v tej chvíli dialo,"
informoval.


Kaliňák
je presvedčený, že policajt neurobil zásadnejšiu chybu, aj keď mohlo byť smrteľné zranenie spôsobené jeho služobnou zbraňou. "Je možné, že predovšetkým agresívnosť páchateľa neodhadol ideálne, čo sa ale naozaj nie vždy dá, najmä keď zoberieme, že to bolo v noci a páchateľ bol pod vplyvom alkoholu," doplnil.
Vražda sa stala, keď policajt kontroloval vodiča osobného motorového vozidla. Ten na 34-ročného príslušníka polície z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave vystrelil.

Vyšetrovateľ vzniesol v pondelok (16.6.) obvinenie voči 31-ročnému Milanovi S. z Bratislavy z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ktorý je v časti dokonaný a v časti v štádiu pokusu. Hrozí mu trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov alebo aj na doživotie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok