Kings oslávili zisk Stanley Cupu s fanúšikmi

TASR TA3
17.6.2014 09:23

Vyše 300-tisíc fanúšikov sledovalo v pondelok v uliciach Los Angeles triumfálnu jazdu hokejistov LA Kings, ktorí spoločne so svojimi priaznivcami oslávili zisk Stanleyho pohára. Slávnostná promenáda v dvojposchodových autobusoch s otvorenou strechou sa začala na úplne zaplnenej ulici Figueroa a vyvrcholila vo vypredanej hale Staples Center, kde čerstvým víťazom NHL aplaudovalo cez 18-tisíc divákov.

Kings mali po dvoch rokoch opäť možnosť osláviť zisk prestížnej trofeje so svojimi fanúšikmi. Jedným z tých, ktorí sa po vyslovení mena spíkrom pri predstavovačke jednotlivých hráčov v hale dočkali najväčších ovácií, bol slovenský útočník Marián Gáborík.

"Ťažko sa hľadajú slová, ktorými by som opísal to, čo práve prežívam. Viezť sa v tomto autobuse a oslavovať titul s fanúšikmi - to je úžasný pocit," vyznal sa pre nhl.com so 14 gólmi suverénne najlepší strelec tohtoročných bojov v play off. "V NHL hrám dlho a čím je človek starší, tým si viac tento úspech váži. Nikdy nezabudnem na moment, keď som zdvihol pohár nad hlavu. Ten pocit, že som sa stal šampiónom, bol nádherný," doplnil.

Na slávnosti nechýbal ani starosta kalifornského mesta Eric Garcetti. "Naši králi ľadu boli považovaní za outsiderov, ale ziskom dvoch Stanley Cupov v priebehu troch rokov potvrdili, že sú to skutoční králi tejto hry. Toto je veľký deň, poďme ho všetci spolu osláviť," vyhlásil Garcetti, ktorého citovala agentúra Reuters.

"Je poctou byť súčasťou tohto tímu, beriem to ako privilégium. Snáď sa tu o rok opäť zídeme," zaželal si Justin Williams, držiteľ Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off. Generálny manažér Dean Lombardi sa potom spýtal dvojice Dustin Brown a Anže Kopitar, ktorý z dvojice prsteňov za zisk Stanley Cupu si viac cenia.

"Ten ďalší, ktorí získame," unisono zahlásili do mikrofónu obaja lídri tímu, čím si vyslúžili obrovský aplauz publika. "Bolo skvelé hrať hokej ešte v júni. To bol náš cieľ. Nechceli sme v tomto mesiaci iba hrať hokej, ale aj vyhrať," pripomenul obvyklé obdobie, kedy sa hrá v zámorí záverečná séria o pohár, tréner Kings Darryl Sutter, ktorý bol aj pri titule v roku 2012.

Kings vo finále play off zdolali New York Rangers 4:1 na zápasy. Záverečnému boju s "jazdcami" predchádzali tri sedemzápasové série. Než sa prehrýzli do finále, museli absolvovať rekordne dlhú šnúru 21 stretnutí. Na dlhej ceste zvládli okrem iného fantastický obrat v 1. kole proti San Jose Sharks, s ktorými otočili sériu z 0:3 na 4:3.

"Kings sa vždy dokážu dostať späť. Sú ako šváby - nemôžete ich zabiť. Nech sa snažíte ako chcete, nezničíte ich," vyhlásila jedna z fanúšičiek. "Robíte skvelú prácu a ste súčasťou tohto úspechu. Ďakujeme vám všetkým," zakričal smerom k fanúšikom s cennou trofejou nad hlavou kapitán mužstva Dustin Brown.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok