Slovákov čakajú v semifinále Svetovej ligy domáci Turci

TA3 SITA
16.6.2014 22:54

Na slovenských volejbalových reprezentantov čaká v semifinále turnaja Final Four 3. skupiny Svetovej ligy 28. júna v tureckej Burse domáci výber. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Čína a Kuba. S odvolaním sa na vedenie Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB) o tom informuje web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF). V Burse Slováci v roku 2008 vyhrali premiérovo Európsku ligu, trénerom domáceho výberu je zasa bývalý kouč Slovenska Emanuele Zanini.

Slovákov čakajú v semifinále Svetovej ligy domáci Turci
TASR

Slováci obsadili na dvoch turnajoch G-skupiny v Portoriku a uplynulý víkend doma v košickej Steel Aréne celkové druhé miesto so ziskom 11 bodov. Víťazom skupiny sa stala Čína. Turci skončili v F-skupine na druhej priečke so ziskom 13 bodov. Víťazom F-skupiny sa stali Kubánci, ktorí nazbierali 15 bodov. O nasadení na Final Four sa rozhodlo podľa vopred stanoveného kľúča. Turecko bolo nasadenou jednotkou a ďalšie miesta rozdelila FIVB podľa počtu získaných bodov.

Po košickom turnaji dostali Slováci krátke voľno a opäť sa stretnú v utorok večer v Púchove, kde budú od stredy rána pokračovať v príprave. S tímom sa už nebude ďalej pripravovať nahrávač Martin Repák.

"Do prípravy sa zapojí nahrávač Filip Palgut a vráti sa aj blokár Michal Červeň," povedal podľa svf.sk tréner Slovákov Flavio Gulinelli. V rámci prípravy pravdepodobne čakajú jeho zverencov súboje s Čínou, ktorá si rozložila svoj tréningový stan v Liptovskom Jáne. O termíne a mieste duelu sa rozhodne neskôr. 

Program Final Four 3. skupiny Svetovej ligy v tureckej Burse:
Sobota 28. júna: Čína - Kuba (13.00 h SELČ), Turecko - Slovensko (16.00 h SELČ)
Nedeľa 29. júna: o 3. miesto (13.00 h SELČ), finále (16.00 h SELČ)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok