Šarapovová a Halepová sa stretnú vo finále na RG

TASR
5.6.2014 18:57

Ruska Maria Šarapovová a Rumunka Simona Halepová sa stretnú v sobotňajšom finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji tenistov Roland Garros v Paríži. Šarapovová zdolala Kanaďanku Eugenie Bouchardovú v trojsetovej bitke 4:6, 7:5, 6:2 a Halepová si poradila s Nemkou Andreou Petkovicovou 6:2 a 7:6.

Šarapovová a Halepová sa stretnú vo finále na RG
SITA

Šarapovová dokázala v Paríži otočiť tretíkrát za sebou duel, v ktorom prehrala prvý set a na antuke vyhrala už 19. trojsetový zápas v sérii. Na Roland Garros triumfovala v roku 2012, vlani podľahla až vo finále Serene Williamsovej. Dvadsaťročná Bouchardová síce prvé dejstvo získala vo svoj prospech 6:4, ale v koncovke druhého setu mala navrch ruská tenistka a v treťom už na dvorci jasne dominovala.

Šarapovová si vypracovala náskok 4:1 a z rúk ho nepustila, keď využila v poradí piaty mečbal. Zápas trval 2:27 h.
"Radšej by som vyhrávala zápasy v dvoch setoch, aby som mala dosť síl v ďalšom priebehu. Ale dôležité je, že dokážem otočiť zápasy. Nie je ľahké stratiť prvý set, no to ešte neznamená koniec duelu," povedala 27-ročná Šarapovová po stretnutí. "Súperka odohrala neuveriteľný zápas s výkonom na vysokej úrovni. Mala som aj trochu šťastia, že som to napokon zvládla a vyhrala som."

Halepová potrebovala na vyradenie Petkovicovej iba dva sety. Do toho prvého vstúpila Rumunka impozantne, za štrnásť minút si vypracovala náskok 4:1 a jasne ho doviedla do víťazného konca. V druhom dejstve mala Petkovicová v úvode brejk k dobru, náskok ale stratila a v tajbrejkovej koncovke uspela favorizovaná Halepová. Tá využila hneď prvý mečbal, na turnaji ešte nestratila ani set a môže sa tešiť na svoje prvé grandslamové finále v kariére. Duel trval 90 minút.

ženy - dvojhra - semifinále:
Maria Šarapovová (7-Rus.) - Eugenie Bouchardová (18-Kan.) 4:6, 7:5, 6:2, Simona Halepová (4-Rum.) - Andrea Petkovicová (28-Nem.) 6:2, 7:6 (4)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok