Thajská chunta zrušila zákaz vychádzania v plážových strediskách

SITA
3.6.2014 16:14

Thajská vojenská chunta v utorok zrušila v troch plážových strediskách zákaz nočného vychádzania, ktorý zaviedla na celom území krajiny 22. mája po tom, ako prevzala moc v záujme ukončenia dlhodobej politickej krízy.

Thajská chunta zrušila zákaz vychádzania v plážových strediskách
SITA/AP

Podľa vyhlásenia odvysielaného v televízii opatrenie viac nemusia dodržiavať v Phukete, Koh Samui ani Pattayi, čo má "podporiť turizmus" a uľahčiť život v "oblastiach, ktoré sú pokojné a nevyskytujú sa v nich politické protesty". Na iných miestach vrátane Bangkoku ho však zatiaľ ponechávajú v platnosti. Vychádzanie pôvodne zakázali celoplošne medzi desiatou večer a piatou ráno, takýto krok však mal nepriaznivý vplyv na turistický priemysel, ktorý tvorí približne sedem percent výkonu thajskej ekonomiky. Minulý týždeň chunta opatrenie zmiernila a platí tak už len od polnoci do štvrtej nadránom.

Armáda tvrdí, že májový prevrat proti riadne zvolenej vláde uskutočnila s cieľom nastoliť v krajine poriadok po niekoľkých mesiacoch nepokojov. Thajsko pritom trpí politickou nestabilitou viac ako sedem rokov, čo sa však neodrazilo na tamojšom turistickom priemysle. Krajina v roku 2013 privítala rekordný počet 26,7 milióna návštevníkov. Po najnovších udalostiach vydalo cestovné varovania pre Thajsko vyše 50 krajín, mnohí turisti však odtiaľ posielajú zábery dokazujúce pokojnú situáciu v plážových strediskách.

Témy: Thajsko Bangkok
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok