Myjava sa teší z víťazstva na trávniku Zlatých Moraviec

TA3 TASR SITA
31.5.2014 20:13

Spartak Myjava triumfoval v sobotu v záverečnom 33. kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže na trávniku FC ViOn Zlaté Moravce 2:1. Hostia zásluhou Dugu a Urgelu viedli v 38. min už 2:0, za domácich iba znížil v 52. min Charizopulos. Zlatomoravčania klesli v konečnom poradí na 10. priečku, Myjavčania skončili siedmi.

FC ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava 1:2 (0:2)

Góly: 52. Charizopulos - 13. Duga, 38. Urgela. Rozhodoval: Glova, ŽK: beňo (Myjava), 1020 divákov.

Zostavy a striedania:

FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Chrappan, Majerník, Chren – Bolinha (80. Žák)- Orávik, Babic, Charizopulos, Pribula – Szabó

Spartak Myjava: Solnička – Beňo, Černáček, Neoveský, Kumančík (53. Oršula) - Duga - Daniel (73. Šmahajčík), Šulek (76. Kováč), Marček, Pekár –Urgela.

Úvodné dejstvo stretnutia veľa futbalovej krásy neprinieslo. Už v 5. minúte Daniel dlhým pasom vysunul Pekára, ktorého strelu Kuciak s prehľadom kryl. Do vedenia išli kopaničiari v 13. minúte, keď Chrappanov nevydarený odkop zachytil Duga a dobre mierenou strelou k pravej žrdi nedal Kuciakovi šancu. O prvý strelecký pokus domácich sa v 22. minúte zaslúžil Bolinha, ktorého dobre mierenú strelu pod brvno Solnička vytlačil na rohový kop. Skóre sa opäť menilo v 37. minúte, keď si Pekár nabehol na presnú prihrávku za obranu, v malom vápne posunul na Urgelu a ten do prázdnej brány zvýšil na 0:2. V 45. minúte si na center z rohu Orávika vyskočil Chrappan, ale Solnička v poslednej chvíli zachránil.

Do 2. polčasu vstúpili domáci aktívne. V 48. minúte vytvorili veľký závar v pokutovom území, postupne však Babic, Szabó ani Orávik neprestrelili hradbu tiel pred Solničkom. Kontaktný gól priniesla 52. minúta, keď si na Orávikov center vyskočil Charizopulos a exportnou hlavičkou zaznamenal svoj prvý gól v Corgoň lige. Vyrovnanie mal na hlave v 58. minúte Majerník, v poslednej chvíli však loptu letiacu do siete odvrátil Beňo. V 79. minúte aktívny Charizopulos vyslal prudkú strelu z 20 m a Solnička s námahou vyrazil. Vzápätí skúšal šťastie Babic, ale pozorný Solnička bol opäť na mieste. V 81. minúte sa dostal do výbornej streleckej pozície Pavlenda, jeho prudkú strelu pod brvno však opäť zneškodnil pozorný brankár hostí. V 86. minúte napriahol z 20 m Orávik, jeho málo vídaná strela však skončila na brvne myjavskej brány. V hektickom závere vrhli domáci všetky sily do útoku, ale Solničku nevedel prekonať Orávik ani Babic. Naopak, z rýchlej kontry mohol Šmahajčík potvrdiť víťazstvo hostí, ale preloboval Kuciaka i bránu.

Hlasy:

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Prvý polčas sme nehrali dobre, z čoho pramenilo dvojgólové vedenie súpera. Dali sme kontaktný gól a zvyšok zariadil brankár hostí. O skončenej sezóne sme mali iné predstavy, ale opäť sa potvrdilo: slušná jeseň - slabšia jar."

Radúz Dorňák, tréner Myjavy: "Nemôžem sa ubrániť dojmu, že naša Corgoň liga sa posledné tri kolá len dohráva. Zápas podľa toho aj vyzeral. Dnes sme urobili množstvo nepresností, po zmene strán súper pritlačil a my sme sa asi zľakli víťazstva. Hrdinom stretnutia bol brankár Solnička, ktorý nám dnes víťazstvo vychytal."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok