Vůjtek urobil pred Nórmi zmeny v zostave

TA3 TASR
14.5.2014 13:03

Dnešný zápas proti Nórsku veľa napovie. Od jeho výsledku bude závisieť, či ostaneme v hre o štvrťfinále alebo si budeme ratovať kožu v A-kategórii. Tréner Vujtek urobil zmeny v zostave, no v bráne ponechal Laca.

Na súpisku slovenskej hokejovej reprezentácie na MS pribudlo v stredu meno Marcela Haščáka. Dvadsaťsedemročný krídelník sa vo večernom zápase A-skupiny s Nórskom (19.45 SELČ v Aréne Čižovka) predstaví v treťom útoku po boku Richarda Pánika a Tomáša Marcinka.

Po tom, čo Chicago s Mariánom Hossom a Michalom Handzušom postúpilo v play off NHL do finále Západnej konferencie, nemalo význam čakať na ďalšiu útočnú posilu zo zámoria a tak tréneri dopísali na tímový "roster" Haščáka.

Súpiska teraz obsahuje 24 mien (troch brankárov, sedem obrancov a 14 útočníkov) a zostáva v nej už iba jedno voľné okienko. To pravdepodobne zaplní obranca, v Minsku s tímom trénuje od samého začiatku Vladimír Mihálik, tréneri však ešte čakajú, ako sa v vyvinie semifinálová séria Východnej konferencie NHL medzi Bostonom a Montrealom. Za Bruins nastupuje slovenská dvojica Zdeno Chára a Andrej Meszároš, rozhodujúci siedmy duel série sa hrá v noci na štvrtok v Bostone.

Tréner SR Vladimír Vůjtek plánuje proti Nórsku kopec zmien v zostave. Oproti pondelkovému súboju s Francúzskom (3:5) zostala pohromade iba prvá formácia v zložení Sloboda, Ďaloga - Šatan, Hrivík, Nagy. Ináč nezostal kameň na kameni, kouč úplne rozbil aj druhý neproduktívny "zámorský" útok. Do stredu druhej útočnej lajny sa zo štvrtej posunie Juraj Mikúš, ktorý bude mať na krídlach Tomáša Tatara a Michela Miklíka.

Podľa toho, ako Slováci v stredu trénovali, by mal byť centrom štvrtého útoku Andrej Šťastný, ktorého doplnia Martin Réway a Dávid Skokan. Siedmym obrancom by mal byť Peter Čerešňák, trinástym útočníkom Marek Viedenský a mimo zápasovej súpisky zostane Radoslav Tybor. V bránke by mal aj vo štvrtom stretnutí od začiatku nastúpiť Ján Laco.

"Máme pred sebou ťažký zápas. Nóri sú veľmi dobrí korčuliari, hrajú výborne presilovky, majú rýchly prechod do útoku. Hoci včera prehrali so Švédmi 1:2, zahrali proti nim veľmi dobre. Nám doteraz nevychádzali najmä tretie tretiny. Ak budeme bojovať celých 60 minút, máme šancu uspieť. Trochu sme zmenili zloženie formácií, niektorí hráči majú drobné šrámy, takže tesne pred zápasom ešte môže prísť k drobným korekciám v zostave," informoval po stredajšom rozkorčuľovaní asistent trénera Vladimír Országh.

Predpokladaná zostava SR v zápase s Nórskom (19.45 SELČ): Laco - Sloboda, Ďaloga, Valach, Švarný, Brejčák, Marinčin, Čerešňák - Šatan, Hrivík, Nagy - Tatar, Mikúš, Miklík - Pánik, Marcinko, Haščák - Skokan, Šťastný, Réway - Viedenský

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok