Šatan: Prehry je nutné pustiť z hlavy a sústrediť sa na ďalšie zápasy

SITA, TA3
13.5.2014 15:48

Zabudnúť na prehry a s čistou hlavou bojovať v ďalšom priebehu turnaja. Aj táto úloha stojí pred slovenskými hokejovými reprezentantmi v dejisku majstrovstiev sveta v hokeji v bieloruskom Minsku. Ďalšiu možnosť napraviť si chuť majú už v stredu večer od 19.45 SELČ proti Nórsku.

Šatan: Prehry je nutné pustiť z hlavy a sústrediť sa na ďalšie zápasy
SITA

"Všetci poznáme príčiny poslednej prehry, ale už sa tomu zápasu netreba venovať, musíme ho vypustiť z hlavy a sústrediť sa na zvyšok turnaja, ktorý je pred nami a môžeme s ním ešte niečo urobiť. Tlak na mužstvo posledným výsledkom vzrástol, ale pred šampionátom sme vedeli, že máme mladé mužstvo a môžu prísť aj skraty. Platíme teraz daň za to, že mužstvo prechádza obmenou," povedal kapitán tímu Miroslav Šatan.

Slováci zatiaľ na turnaji doplácajú na zbytočné chyby v záverečných tretinách, v ktorých nevedia nadviazať na výkony z prvých štyridsiatich minút. V posledných dvadsaťminútovkách ide ich hra nadol. "Nemôžeme hrať len do istej minúty, ale počas celého duelu. Nemyslím si, že nevieme, čo máme robiť. Všetci sme už čosi odohrali a vieme, čo je potrebné. Je to však treba ukázať aj na ľade. Na to sa musíme sústrediť už v ďalšom zápase," povedal 39-ročný útočník, ktorý spolu s ďalšími staršími hráčmi a trénermi snaží vyburcovať kabínu.

S Nórmi sa Slováci stretli už pred odchodom na šampionát v Bratislave. V Minsku sú severania v lepšej psychickej pohode, úvod turnaja im vyšiel podľa predstáv a prvé dva duely vyhrali. "Proti Nórom musíme bojovať, korčuľovať a prejaviť vôľu. Hokej bol už dávno vymyslený, všetci ho vedia hrať, majú prepracované systémy obrany i útoku. Je to o vôli a chcení. Verím, že aj vďaka týmto vlastnostiam budeme v stredu úspešnejším tímom," dodal Miroslav Šatan.

O priebehu šampionátu, ale aj o dojmoch z hlavného mesta Bieloruska sme sa zhovárali s našim vyslaným redaktorom Mirom Šuchterom

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok