Poslanecký klub SDKÚ-DS je päť mesiacov bez predsedu

SITA
11.5.2014 09:15

Poslanecký klub SDKÚ-DS v parlamente nemá päť mesiacov predsedu. Jeho osem členov ho nedokázalo zvoliť od 13. decembra 2013, kedy odišla zo strany Lucia Žitňanská. Tá bola do vtedy aj predsedníčkou klubu.

Poslanecký klub SDKÚ-DS je päť mesiacov bez predsedu
SITA

Ako povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec, klub vedie on ako podpredseda. „Momentálne to neohrozuje funkčnosť klubu. Klub funguje a nemyslím si, že za každú cenu sme potrebovali hneď niekoho zvoliť za predsedu. Je to o dohode a konsenze,“ povedal. SDKÚ-DS túto funkciu podľa neho vyrieši po voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré budú 24. mája. „Keďže kandidujem do europarlamentu, nemal som ako podpredseda klubu záujem o predsednícky post,“ dodal Štefanec.

Poslanci národnej rady sa môžu združovať v poslaneckých kluboch, a to podľa príslušnosti k politickým stranám, politickým hnutiam alebo volebným koalíciám, za ktoré boli zvolení do národnej rady. Poslanec môže byť členom len jedného poslaneckého klubu. Na utvorenie poslaneckého klubu treba najmenej osem poslancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok