Kiska stále nevie kedy sa stretne s Gašparovičom

SITA
3.5.2014 21:27

Víťaz prezidentských volieb Andrej Kiska považuje za trochu neobvyklé, že stále nedostal termín od úradujúceho prezidenta SR Ivana Gašparoviča na spoločné stretnutie.

Kiska stále nevie kedy sa stretne s Gašparovičom
SITA

"Je to trochu neobvyklé, ale beriem na vedomie, ani to zatiaľ nijako nekomplikuje môj život. Osobné stretnutie by iste niektoré veci zjednodušilo, ale čo chcem stihnúť a na čo sa pripraviť do inaugurácie, u mňa pokračuje v zásade podľa plánu,” uvádza sa v Kiskovom stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol tím zvoleného prezidenta. To, že úradujúci prezident dostal Kiskov list, v ktorom ho žiada o stretnutie, potvrdil Gašparovičov hovorca ešte 10. apríla. "List pána Andreja Kisku so žiadosťou o stretnutie s prezidentom republiky už doručili do Kancelárie prezidenta SR. Informáciu o termíne stretnutia poskytneme, keď to bude aktuálne, " uviedol vtedy prezidentov hovorca Marek Trubač.

Nový prezident pocestuje do Budapešti

Andrej Kiska o svojich prvých zahraničných cestách v piatok hovoril s ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom. Stretnutie sa uskutočnilo vo Vysokých Tatrách. "Hneď deň po inaugurácii pocestujem do Budapešti na stretnutie prezidentov krajín V4 a Nemecka. Okrem tejto príležitosti je však mojím záujmom dať prvými zahraničnými cestami po nástupe do funkcie prezidenta najavo niektoré priority Slovenska aj moje osobné priority. O ich príprave sme včera hovorili s pánom ministrom Lajčákom," uviedol zvolený prezident Kiska. Najbližším väčším podujatím, na ktorom sa Kiska zúčastní, bude bezpečnostná konferencia Globsec v Bratislave.

Prípravy na nástup do prezidentského úradu pokračujú podľa Kisku normálne. "Okrem otázok justície sa venujem napríklad aj programu inaugurácie, kde už mám pomerne jasnú predstavu o tom, čo by som chcel v ten deň urobiť aj mimo predpísaný protokol. Chcel by som napríklad prezidentský palác otvoriť pre ľudí, ktorí sa doň inokedy nedostanú. A zoznam hostí, ktorých chcem pozvať, by mal reprezentovať nielen 'oficiálne' a 'politické' Slovensko," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok