Štefanec: V Únii musia byť rovnaké podmienky pre všetkých

TASR
29.4.2014 21:42

Strana SDKÚ-DS chce také Slovensko v Európskej únii, v ktorom sa všetci budú cítiť ako Európania prvej kategórie. Na tlačovej konferencii to povedal europoslanec a dvojka na kandidačnej listine pre májové eurovoľby Eduard Kukan.

Štefanec: V Únii musia byť rovnaké podmienky pre všetkých
SITA

V súvislosti s desaťročným výročím vstupu Slovenska do EÚ vyhlásil, že Slováci dokázali svojou pracovitosťou a úsilím, že do únie patria. Za 10 rokov členstva Slováci podľa neho dokázali aj to, že "máme na to, aby sme boli rovnoprávnymi členmi EÚ".

Líder eurokandidátky Ivan Štefanec poukázal na dôležitosť májových eurovolieb. "Aj od nich bude záležať, či budeme mať viac pracovných príležitostí, vzdelanosti, menej byrokracie," povedal.

SDKÚ-DS podporuje predovšetkým tvorbu pracovných miest a malých podnikateľov. "Chceme pre nich zlepšiť prostredie znižovaním administratívy, znižovaním priamych daní, pružnejším pracovným právom a lepšími podmienkami pre ich rozvoj," priblížil. Strana chce tiež presadzovať dodržiavanie rovnakých podmienok pre všetkých. Odmietol socialistickú centralizáciu aj europesimizmus.

Zdôraznil, že europarlament prijíma veľké množstvo opatrení, ktoré sa týkajú každodenného života ľudí. Aj preto je podľa Štefanca dôležité ísť voliť.

Dôležitosť vyššej volebnej účasti vyzdvihol aj predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Chce, aby jeho strana bola voľbou zdravého rozumu. Želá si, aby ľudia volili rozumne a hlavne, aby išli voliť. Nízka účasť totiž podľa Freša nahráva extrémistom a euroskeptikom.

SDKÚ-DS by chcela podľa Freša napomôcť víťazstvu ľudovcov nad socialistami. Želal by si, aby strana obhájila súčasný výsledok. Dnes má v europarlamente dvoch poslancov - Eduarda Kukana a Petra Šťastného.
Frešo tiež pripomenul výhody desaťročného členstva v EÚ. Poukázal na voľný pohyb bez hraníc, pevnú menu euro a tiež mier. "EÚ je garanciou bezpečnosti na Slovensku, nielen ekonomickej, ale aj bezpečnostnej," poznamenal.

Základom programu sú živnostníci a malí podniaktelia

Štefanec: "V našom programe má veľké miesto podpora malého podnikania. Malí podnikatelia sú naši najväčší zamestnávatelia, je to mu tak v celej Únii, je tomu tak na Slovensku. Títo ľudia si zaslúžia našu pozornosť. Práve pre nich chceme zlepšiť prostredie znižovaním administratívy, znižovaním priamych daní, pružnejším pracovným právom a vôbec lepšími podmienkami pre ich rozvoj."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok