Kličko vyhral nad Leapaiom v 5. kole KO

TASR
27.4.2014 08:08

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko suverénne obhájil svoje tituly profesionálneho majstra sveta v ťažkej váhe, keď v sobotu večer v Oberhausene knokautoval v 5. kole jeho vyzývateľa Alexa Leapaiu z Austrálie. Favorit kontroloval súboj celý čas, bol rýchlejší, presnejší a s dlhšími rukami ničil súpera.

Kličko vyhral nad Leapaiom v 5. kole KO
SITA

Kličko vyhral v profiringu 62. zápas, z toho až 53-krát súperom uštedril KO. Na konte má aj tri prehry a tri remízy. Toto bol jeho 25. duel ako majstra sveta, obhájil v ňom tituly svetového šampióna verzií WBA a IBF, resp. WBO a IBO. Napriek tomu, že Austrálčan nemal šancu, Kličko po zápase tvrdil: "Súboj nebol ľahký, myšlienkami som bol na Ukrajine. Dúfam, že tam nie je vojna a ľudia neumierajú. Som pyšný na ľudí na Ukrajine. Ukrajina sa nebude deliť, zostane jednotná."

Tridsaťosemročný Kličko v súboji s rodákom zo Samoy dokonale využil svoju výškovú prevahu o 15 cm a bodoval ľavými direktmi a priamymi ranami pravou rukou. Leapai spadol na zem po kombinácii úderov ľavá-pravá. Po chváli sa síce postavil na nohy, ale o 58 sekúnd ho Kličko definitívne knokautoval. Leapai tak upravil svoju osobnú štatistiku na 30 výhier, päť prehier a tri remízy. "Alex Leapai, viem, že to nebolo jednoduché pre teba súperiť s najlepším boxerom na svete. Napriek svojim 38 rokom som sa cítil perfektne. Dnes večer som bol v ringu v top forme. Dlho a poctivo som trénoval, takže víťazstvo nebolo zadarmo," povedal Kličko, ktorý prehral naposledy v apríli 2004 s Lamonom Brewsterom.

Tridsaťštriročný relatívne neznámy Leapai spôsobil senzáciu v novembri minulého roka, keď zdolal vtedajšiu svetovú jednotku vo verzii WBO, Rusa Denisa Bojcova a vybojoval si tak právo vyzvať Klička. V sobotňajšom súboji v nemeckej hale König Pilsener Arene mal však Leapai šancu len pri boji zblízka, lenže Kličko si svojho súpera efektívnymi direktmi príliš často na telo nepúšťal. "Snažil som sa s ním pobiť, ale nefungovalo to. Čakal som na svoju príležitosť, ale on je šampión a skvelý bojovník. Teraz sa vrátim opäť k tréningu, pretože ešte som neskončil a plánujem sa vrátiť," povedal Leapai.

Kličkov starší brat Vitalij, ktorý ukončil boxerskú činnosť kvôli politickej kariére v Kyjeve, bol aj tentoraz v rohu rohu pri Vladimirovi. Ukrajinskú národnú hymnu napokon spievala pred súbojom manželka Vitalija Natalia. "Pre Vladimira to bola učebnica bojovania. Neurobil žiadnu chybu," reagoval Vitalij.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok