Kličkov vyzývateľ si trúfa uštedriť mu prehru po 10 rokoch

SITA TA3
25.4.2014 22:43

Neohrozený šampión v ťažkej hmotnostnej kategórii v boxe, Ukrajinec Vladimir Kličko, má vyzývateľa, ktorý si trúfa uštedriť mu prvú prehru od roku 2004. Volá sa Alex Leapai, má 34 rokov, pochádza zo súostrovia Samoa v Polynézii a reprezentuje Austráliu.

Kličkov vyzývateľ si trúfa uštedriť mu prehru po 10 rokoch
SITA

"Ľudia radi hovoria o Kličkových 61 víťazstvách v profesionálnom ringu. Na druhej strane bol aj trikrát knokautovaný, a to od borcov, ktorí nemajú také silné údery ako ja. Zlomím Vladimira a verím, že to nebude môj najťažší zápas," citujú sebavedomého Leapaia britské médiá.

Vlani v novembri Leapai senzačne zdolal vtedajšiu svetovú jednotku vo verzii WBO, Rusa Denisa Bojcova, a práve týmto víťazstvom si vybojoval právo vyzvať Klička. Celkovo má boxer s príznačnou prezývkou "Levie srdce" v profesionálnej kariére na konte 30 víťazných súbojov, z toho 24-krát uštedril súperom k. o. Utŕžil aj štyri prehry a trikrát sa rozišiel s protivníkmi nerozhodne. Zaujímavým poznávacím znamením 34-ročného pästiara je aj fakt, že je ženatý a má šesť detí.

"Vladimir prakticky desať rokov nemal v profesionálnom ringu konkurenciu. Teraz však natrafí na súpera hladného po úspechu a pripraveného zmeniť históriu," dodal odhodlane Leapai. Kličkovho trénera Jonathana Banksa nezaskočili jeho veľkohubé vyhlásenia. Niečo podobné pred sobotňajším súbojom v nemeckom Oberhausene zrejme očakával.

"Alex Leapai urobil už niekoľko optimistických vyhlásení, ale v skutočnosti zrejme ani nevie, čo bude v ringu robiť. Ešte nikdy neprišiel medzi povrazy s nejakým plánom. Vie len nahlas povedať: Chcem zvíťaziť. Ak toto má byť jediná jeho stratégia, nebojíme sa. Je ako hráč, ktorý príde do kasína bez peňazí a hovorí si: Okej, som tu a uvidím, čo sa dá robiť,“ cituje Banksa Daily Mail.

Problémom pre Leapaia môže byť aj jednoduchý fakt, kam zasadiť Kličkovi tie správne údery. Takmer dvojmetrový Ukrajinec je totiž o hlavu vyšší (v prepočte 15 cm) od svojho vyzývateľa a aj z tohto pohľadu to môže byť zaujímavý duel , ktorý sa nemusí dočkať plného počtu 12 kôl.

Súboj o titul profesionálneho šampióna boxerských organizácií WBA, IBF, WBO a IBO sa uskutoční v sobotu 26. apríla od 21.00 h SELČ v König Pilsener Arene v nemeckom Oberhausene.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok