Benfica a FC Sevilla doma nezaváhali

SITA TASR
24.4.2014 23:12

Futbalisti Benfiky Lisabon zvíťazili v úvodnom zápase semifinále Európskej ligy 2013/2014 nad Juventusom Turín 2:1. "Stará dáma" tak utrpela prvú prehru v tomto ročníku európskej klubovej súťaži číslo dva.

Benfica a FC Sevilla doma nezaváhali
SITA

V druhom štvrtkovom semifinálovom súboji EL triumfovala FC Sevilla na domácej pôde nad Valenciou CF 2:0. Tím z Andalúzie tak dokázal zdolať Valenciu až v treťom vzájomnom stretnutí v tejto sezóne po ligovej prehre 1:3 a remíze 0:0. Semifinálové odvety EL sú na programe vo štvrtok 1. mája vo Valencii a v Turíne, finále sa uskutoční 14. mája na štadióne Juventusu Turín.

Na štadióne Ramona Sancheza Pizjuana na seba narazili španielske tímy, ktoré sa dobre poznajú a tak to aj vyzeralo. Vo vyrovnanom stretnutí mali prvú vážnejšiu šancu hostia až v 17. minúte, ale Alcacerovu strelu spoza šestnástky Beto s námahou vytlačil. Domáci odpovedali po hlavičke Fazia, ktorá mierila tesne vedľa žrde.

V 33. minúte sa však už skóre menilo. Feghouli zbytočne fauloval a po následnom priamom kope Rakitiča preletela lopta až k Mbiovi, ktorý z pozície zaváňajúcej ofsajdom poslal pätičkou pod brvno. Už o tri minúty vyšla domácim kombinácia na jeden dotyk a Bacca po  krížnej strele zvýšil na 2:0.

Hostia mohli ešte v závere polčasu inkasovať, ale Guaita sa vyznamenal pri hlavičke Fazia. Aj po zmene strán sa útoky prelievali zo strany na stranu, hra mala tempo. V 53. a 55. minúte vymyslel Rakitič dve gólové prihrávky, ale v sieti neskončila hlavička Fazia ani tutovka Baccu zoči-voči Guaitovi. V ďalších minútach sa už skóre nemenilo napriek zvýšenej aktivite Valencie.

Na štadióne Svetla v Lisabone sa zaplnený štadión radoval už v 3. minúte. Hráči hostí zabudli pri rohovom kope na Garaya a argentínsky legionár umiestnil hlavičku k žrdi, pričom Buffon sa jej už iba dotkol končekmi prstov.

V inak vyrovnanom stretnutí sa domáci spoliehali na svoje rýchle brejky, ktoré boli aj teraz ich najväčšou zbraňou. Po jednom z nich pálil nebezpečne do bočnej siete Sulejmani. V útoku Juventusu dostal okrem Vučiniča po dvoch vynechaných zápasoch dôveru aj Tevez, ale v prvom polčase ich nebolo vidieť. Hostia mali do polčasu len jednu šancu zásluhou hlavičky Lichtsteinera, ktoré mierila tesne vedľa žrde, ale aj pri tej mával postranný rozhodca ofsajd. Po zmene strán boli hostia blízko gólu.

Marchisio z otočky pohotovo zacentroval Pogba hlavičkoval a Artur len s námahou jeho pokus vytlačil. Juventus v ďalších minútach, akoby súpera uspel a potom udrel. V 73. minúte si prebral loptu do šestnástky Tevez, ktorý si jedným naznačením zbavil hneď dvoch hráčov a následne zblízka vyrovnal.

Lenže v 84. minúte vyslal delovku striedajúci Lima a jeho projektil skončil pod brvnom bezmocného Buffona. Benfika tak napokon ide do odvety s tesným náskokom, pretože v samom závere Artur aj so šťastím vychytal Marchisia.

Sumáre - semifinále EL, 1. zápasy:
FC Sevilla - Valencia CF 2:0 (2:0)
Góly: 33. Mbia, 36. Bacca. Rozhodoval: Skomina (Slovin.). ŽK: Marin - Alcacer, Mathieu
Zostavy a striedania:
Sevilla: Beto - Figueiras, Pareja, Fazio, Navarro - Carrico, Mbia - Reyes (59. Marin), Rakitič, Vitolo (90. Iborra) - Bacca (73. Gameiro)
Valencia: Guaita - Pereira, Fuego, Mathieu, Bernat (46. Gaya) - Feghouli (74. Jonas), Parejo, Keita, Cartabia - Vargas, Alcacer

Benfica Lisabon - Juventus Turín 2:1 (1:0)
Góly: 3. Garay, 84. Lima - 73. Tevez. Rozhodoval: Cakir (Tur.), ŽK: Gomes, Artur, Almeida - Pogba
Zostavy a striedania:
Benfica: Artur - Pereira, Luisao, Garay, Siqueira - Markovič, Perez, Gomes (82. Cavaleiro) - Rodrigo, Cardozo (63. Lima), Sulejmani (61. Almeida)
Juventus: Buffon - Caceres, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Asamoah - Tevez (83. Osvaldo), Vučinič (65. Giovinco)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok