Staňa opúšťa Košice, v Slovane ani KHL však chytať nebude

SITA
24.4.2014 15:40

Čerstvý slovenský hokejový majster Rastislav Staňa opúšťa tím HC Košice. Jeho ďalšie pôsobisko zatiaľ nie je známe, nebude to však nijaký z klubov Kontinentálnej hokejovej ligy. V súvislosti so Staňom sa hovorilo o jeho odchode do Slovana Bratislava, ktorý ho oslovil s ponukou.

Staňa opúšťa Košice, v Slovane ani KHL však chytať nebude
SITA

"Priznám sa, že v Košiciach nezostávam. Boli sme tak dohodnutí už pri podpise tejto zmluvy. V hre boli aj iné mužstvá okrem Slovana. Môžem však prezradiť, že z rodinných dôvodov som sa rozhodol pre inú súťaž ako KHL," povedal v on-line rozhovore pre web pluska.sk 34-ročný gólman.

Majster sveta 2002 splnil v drese "železiarov" cieľ, s ktorým prišiel do klubu a po sezóne môže osláviť zisk majstrovského titulu. Zároveň pre Košice vybojoval so spoluhráčmi aj miestenku do novej Ligy majstrov. "Dúfam, že si v Košiciach užijú Ligu majstrov a možno sa na budúcu sezónu vidíme... Len budem v inom drese," naznačil prípadné ďalšie pôsobisko v rozhovore s čitateľmi pluska.sk Staňa.

Staňa nepocestuje na MS, brankársky post sa kryštalizuje

Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimírovi Vůjtkovi sa kryštalizuje zloženie brankárskej trojice pre majstrovstvá sveta, po Jaroslavovi Halákovi sa na májovom šampionáte v bieloruskom Minsku nezúčastní ani Rastislav Staňa. Ospravedlnil sa zo zdravotných dôvodov. Reprezentačný kouč sa s čerstvým slovenským majstrom stretol vo štvrtok v Košiciach a diskutovali o majstrovstvách sveta 2014. Vůjtek má k dispozícii trio Ján Laco, Jaroslav Janus a Július Hudáček a títo traja brankári by mali s veľkou pravdepodobnosťou cestovať aj do Minska.

"S Rasťom sme sa stretli vo štvrtok pred zápasom s Fínskom v Steel aréne a rozprávali sa o jeho možnom štarte na svetovom šampionáte. Staňa ročník dohral so zranením a vyjadril sa, že si ho potrebuje doliečiť. Tým pádom sa na turnaji v našom drese nepredstaví," povedal na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja generálny manažér slovenského tímu Otto Sýkora.

Staňa sa stal 22. hráčom, ktorý vypadol z nominačných plánov slovenských trénerov. Doteraz chytal na majstrovstvách sveta 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2009, 2010 a 2013. Vlani bol v Helsinkách jednotkou, na rovnakom mieste si v roku 2003 vybojoval so spoluhráčmi bronz a bol aj členom kádra majstrov sveta 2002.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok