Višňovského stále bolí hlava, ale koniec karéry si nepripúšťa

SITA
24.4.2014 08:33

Hokejový obranca v službách New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský (37) má za sebou sezónu, na ktorú by najradšej zabudol. Odohral len 24 zápasov NHL s bilanciou 3 góly a 8 asistencií a väčšinu súťažného ročníka premaródoval s otrasom mozgu a jeho následkami.

Višňovského stále bolí hlava, ale koniec karéry si nepripúšťa
SITA

"Menej zápasov som neodohral ani pred rokom, keď bola v NHL dlhá výluka, ani nikdy predtým. Treba na tento smoliarsky rok čo najskôr zabudnúť a pripraviť sa na ďalšiu sezónu," uviedol Višňovský v rozhovore pre denník SME.

Otras mozgu utrpel 19. októbra, keď ho narazil na mantinel Riley Nash z Caroliny, a nútene potom vynechal 47 zápasov. Na ľad sa vrátil 27. januára a snažil sa dostať do formy, aby mohol reprezentovať na ZOH v Soči. Nevyšlo to.

"Bolesti sa ozývali, nemalo význam siliť to. Prestávka počas zimných olympijských hier mi pomohla, ale problémom nebol koniec. Najhoršie na otrase mozgu je to, že príznaky sa kedykoľvek môžu vrátiť, čo postihlo aj mňa. Trvá to doteraz. V Bratislave ihneď vyhľadám špecialistu neurochirurga," povedal Višňovský po návrate zo zámoria na Slovensko.

Višňovský ďalej pre Plus 1 Deň poznamenal, že nad koncom kariéry neuvažuje. Chce sa čo najlepšie pripraviť na novú sezónu. Má na to štyri mesiace, čiže čas je na jeho strane. "Nepripúšťam si koniec, hoci o tom, či odohrám budúci ročník v drese Islanders, rozhodnú kluboví lekári na vstupnej prehliadke začiatkom septembra. Stále mám chuť do hokeja. Túžim ešte minimálne rok hrať," dodal Višňovský pre Plus 1 Deň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok