Real Madrid porazil v prvom semifinále Bayern Mníchov

TASR TA3
23.4.2014 22:47

Futbalisti Realu Madrid vyhrali v prvom zápase semifinále Ligy majstrov 2013/2014 nad obhajcom trofeje Bayernom Mníchov 1:0.

Real Madrid porazil v prvom semifinále Bayern Mníchov
SITA

Víťazný gól na domácom štadióne San Bernabeu dal v 19. minúte po rýchlom brejku Karim Benzema, pre ktorého to bol piaty presný zásah v deviatom stretnutí v tejto sezóne. Odveta je na programe 29. apríla v bavorskej metropole.

Zverenci trénera Carla Ancelottiho nastúpili v základnej zostave bez waleského krídelníka Garetha Balea, ktorý v posledných dňoch bojoval s chrípkou. Priestor tak v úvodnej ekipe dostal na jeho mieste Isco. Naopak, nedávno zranený portugalský útočník "bieleho baletu" Cristiano Ronaldo, ktorý vynechal štyri súťažné stretnutia, bol k dispozícii na svojom tradičnom poste. V útoku mníchovského Bayernu dostal prednosť Mario Mandžukič pred nemeckým reprezentantom Thomasom Müllerom, pričom do základnej zostavy bavorského klubu sa vrátil stredopoliar Bastian Schweinsteiger.

Sumár semifinále LM 2013/2014, prvý zápas:

Real Madrid - Bayern Mníchov 1:0 (1:0)
Gól: 19. Benzema. Rozhodoval: Webb (Angl.), ŽK: Isco, 80.000 divákov
zostavy a striedania:
Real: Casillas - Carvajal, Pepe (73. Varane), Ramos, Coentrao - Modrič, Alonso, Di Maria - Isco (82. Illaramendi), Benzema, Ronaldo (73. Bale)
Bayern: Neuer - Rafinha (66. Martinez), Boateng, Dante, Alaba - Robben, Kroos, Lahm, Schweinsteiger (74. Müller), Ribery (72. Götze) - Mandžukič

Hráči Bayernu sa od úvodu vôbec nesprávali ako hostia. Kontrolovali loptu a boli aktívnejší, pričom Robbenova tečovaná strela spoza šestnástky letela meter vedľa žrde. Domáci futbalisti boli v prvej štvrťhodine až nečakane pasívni. Neraz bránili jedenásti pod loptou na vlastnej polovici a pri absencii aktívneho napadania vôbec neprispievali k vyššiemu tempu hry. V 19. minúte po Mandžukičovom sklepnutí sa ocitol v gólovej šanci Kroos, ktorý však neprestrelil hradbu tiel. Naopak, domáci podnikli hneď rýchly brejk, Ronaldo vyzval kolmicou do úniku Coentraa a jeho milimetrovú prihrávku poslal Benzema zblízka pohodlne do siete. Pre francúzskeho legionára to bol piaty gól v deviatich zápasoch LM. V 26. minúte po Benzemovej presnej prihrávke z ľavej strany odmietol Ronaldo tutovku na druhý gól. V závere polčasu sa ešte objavil v gólovej šanci Di Maria, ku ktorému nečakane preletel center, ale argentínsky legionár pálil nad. Obhajca trofeje prehrával po 45 minútach napriek tomu, že vyhral prvý polčas 9:1 na rohové kopy a držanie lopty bolo 74%:26% v jeho prospech.

Aj po zmene strán domáci hrali v defenzívne až nečakane isto a tak Bayern si len ťažko vytváral šance. Robben s Riberym sa k svojim typickým  zakončeniam vôbec nedostávali a nepomohla im v tom cez polčas ani výmena postov. "Biely balet" dodržiaval Ancelottiho taktiku, naďalej neatakoval príliš vysoko a spoliehal sa na rýchle protiútoky. Po jednom z nich v 68. minúte Ronaldovu strelu vyboxoval Neuer. O niekoľko minút však 14-gólového kanoniera vystriedal Bale, pričom obaja tréneri v tom čase urobili viacnásobné striedania. Bayernu sa však ani v ďalších minútach nepodarilo prekonať biely obranný val, navyše jeho hráči strácali trpezlivosť na postupný útok. Až v 81. minúte pohrozil Müller, ale jeho tečovaná strela letela meter vedľa žrde. O tri minúty neskôr mohol vyrovnať striedajúci Götze po ojedinelej chybe domácej obrany, ale Casillas sa vyznamenal. Na druhej strane mieril do bočnej siete unikajúci Bale. Záver mal strhujúce tempo, ale na skóre sa už nič nezmenilo. Španielsky kouč na lavičke Bayernu Pep Guardiola tak utrpel ako tréner prvú prehru na štadióne San Bernabeu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok