Výbuch na toalete zranil študentov

TA3 TASR
23.4.2014 13:36

Devastačné poranenie hornej končatiny utrpel dnes po manipulácii so zapaľovačom z delostreleckej munície z obdobia druhej svetovej vojny 17-ročný študent jednej zo stredných škôl v Brezne.

Druhý študent, ktorý bol v tom čase s ním, utrpel ľahšie povrchové poranenia. Pre TASR to uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

"Študenti manipulovali s doposiaľ presne nezistenou výbušnou látkou v škole na toalete, pričom došlo k výbuchu," priblížila prípad hovorkyňa.

Mladíci mali mať podľa doterajších zistení dve tuby s neznámou látkou. Po výbuchu jedna z nich zostala nepoškodená na mieste, pričom táto bola zaistená za účelom expertízneho skúmania. Skúmať sa však bude aj presné zloženie výbušnej zložky, ktorá explodovala. Podľa predbežného vyjadrenia pyrotechnických expertov išlo v tomto prípade o delostrelecký zapaľovač z delostreleckej munície z obdobia druhej svetovej vojny.

Študent, ktorý sa zranil na ruke, bol prevezený do nemocnice a vzhľadom na závažnosť zranení sa musel podrobiť operačnému zákroku.

Na miesto vyslali vyšetrovateľa a tiež pyrotechnikov z Kriminalisticko-expertízneho ústavu. V súvislosti s prípadom začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a tiež prečinu ublíženia na zdraví.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok