Pre Čecha sa sezóna skončila, Terry by mohol stihnúť finále

TASR
23.4.2014 12:20

Tréner londýnskej Chelsea Jose Mourinho sa bude musieť do konca sezóny v anglickej Premier League zaobísť bez brankára Petra Čecha ako i kapitána Johna Terryho. Obaja utrpeli zranenia v utorkovom úvodnom semifinálovom dueli futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 na ihrisku Atletica Madrid (0:0).

Pre Čecha sa sezóna skončila, Terry by mohol stihnúť finále
SITA/AP

Pre Čecha to mal byť veľký súboj s jeho pravdepodobným nástupcom v bránke Chelsea Thibautom Courtoisom, ktorý hosťuje v Atleticu, lenže ten trval iba 16 minút. Český reprezentačný gólman sa zranil pri likvidácii centra Kokeho z rohového kopu, pri výskoku vytesňoval loptu nad bránu a pri dopade sa nešťastne zrazil s Raulom Garciom. Čech si pri odchode z ihriska držal ľavú ruku a podľa britských médií má vykĺbené rameno, viac by mali povedať podrobnejšie lekárske vyšetrenia. Medzi žrďami ho nahradil austrálsky brankársky veterán Mark Schwarzer, ktorý sa tak v 41 rokoch a 198 dňoch stal najstarším hráčom na ihrisku v histórii vyraďovacích bojov LM.

"Petr Čech si už v tomto ročníku nezahrá. Nepýtajte sa ma na detaily, ale sezóna sa pre neho jednoducho skončila. Bude pre nás nesmierne ťažké sa bez nášho brankára zaobísť. Síce už nebude hrať, ale dúfam, že s nami bude aspoň niečo oslavovať," uviedol Mourinho na pozápasovej tlačovej konferencii. Čechbude svojmu tímu chýbať v odvete proti Atleticu i v prípadnom finále Ligy majstrov, v Premier League nenastúpi na zvyšné tri zápasy vrátane ostro sledovaného duelu s vedúcim Liverpoolom.

Terry v 73. minúte po hlavičkovom súboji nešťastne dopadol nohou na trávnik a zrejme si poranil členok. Skúsený stopér musel z ihriska dole, vystriedal ho Nemec André Schürrle. Podľa Mourinha Terry vynechá záverečné zápasy anglickej Premier League, no teoreticky by mohol stihnúť lisabonské finále Ligy majstrov (24. mája), samozrejme v prípade, že sa doň Chelsea kvalifikuje. "Musíme bojovať aj za Johna, aby mohol za nás vo finále nastúpiť," vyhlásil Mourinho.

Portugalský tréner dodal, že po sérii zranení teraz upriamuje pozornosť na Ligu majstrov, ktorá má u neho prednosť pred bojom o titul v Premier League. "Mojou prioritou je Liga majstrov. No nie je to iba o mojom rozhodnutí, musím sa riadiť aj podľa ambícií klubového vedenia," citovala Mourinha agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok