Prezident zatiaľ nevidí dôvod, aby k nám prišli vojská NATO

SITA
23.4.2014 12:15

Prezident Ivan Gašparovič je presvedčený, že nehrozí vojenský konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou. Slovensko je podľa hlavy štátu schopné zabezpečiť si v súčasnej situácii svoje územie.

Prezident zatiaľ nevidí dôvod, aby k nám prišli vojská NATO
SITA

Gašparovič si preto myslí, že netreba uvažovať o rozmiestnení spojeneckých jednotiek na našich vojenských základniach. „Uvažovať do budúcna o takýchto situáciách, ako ste naznačili, si myslím, dnes nie je treba,“ povedal Gašparovič po rokovaní Bezpečnostnej rady SR, na ktorom sa dnes osobne zúčastnil. Zatiaľ nevidí dôvod, aby na naše územie prišli vojská NATO.

Hlava štátu prišla na rokovanie Bezpečnostnej rady práve preto, že mala na programe zhodnotenie bezpečnostnej situácie vSlovenskej republike avo svete so zameraním na aktuálnu situáciu na Ukrajine. „Vo štvrtok sa stretávam v Prahe s predstaviteľmi únie a štátov EÚ k východnej politike a situácii na Ukrajine. Preto som sa dostavil na zasadnutie rady, aby sme mali zjednotený názor a aby naše výstupy boli zhodné,“ vysvetlil prezident. Názor, ktorý tam budú prezentovať, bude podľa hlavy štátu taký ako doteraz - Slovensko pomôže Ukrajine so všetkým v rámci svojich možností tak, aby nebolo poškodené naše hospodárstvo.

Podľa Gašparoviča vláda v otázke spätného toku plynu zo SR naUkrajinu povedala jednoznačne svoj názor, že urobíme všetko preto, aby sme reverzným tokom mohli nejaký plyn na Ukrajinudať. Túto otázku nechcel prezident komentovať, necháva to na premiéra Roberta Fica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok