Moyes nevydržal v Manchestri United ani rok, nahradí ho Giggs

TASR TA3
22.4.2014 10:37

Vedenie anglického futbalového veľkoklubu Manchester United odvolalo z pozície hlavného trénera Davida Moyesa, ktorý vo funkcii vydržal necelý rok. Informáciu o jeho predčasnom konci priniesla v utorok agentúra Reuters.

Škótskeho kouča angažovali v máji namiesto jeho legendárneho krajana Sira Alexa Fergusona, ktorý ozdobil svoje pôsobenie na Old Trafford získaním trinástich anglických titulov. United momentálne figurujú až na siedmom mieste v tabuľke Premier League a po mnohých rokoch nebudú v novej sezóne účinkovať v Lige majstrov.

Podľa viacerých britských denníkov čaká United drahá obmena kádra. Poslednou kvapkou v pohári bola nedeľňajšia ligová prehra s bývalým Moyesovým klubom FC Everton 0:2. Denník Daily Telegraph správne predpovedal, že k odvolaniu Moyesa príde ešte pred sobotňajším stretnutím s Norwich City.

Giggs dočasným trénerom Manchestru United

Novým trénerom futbalistov anglického prvoligového klubu Manchester United sa stal Ryan Giggs. Štyridsaťročný Walesan nahradí vo funkcii Davida Moyesa, ktorého v utorok ráno odvolalo vedenie červených diablov.

Stále aktívny hráč Giggs bude na poste šéfa realizačného tímu úradujúceho anglického šampióna len dočasne do konca tejto sezóny. Informujú o tom viaceré britské médiá na čele s Guardianom.

Rodák z Cardiffu Ryan Giggs je hráčom United od roku 1990 a popri aktívnej futbalovej kariére si dokončuje Pro-licenciu potrebnú pre trénovanie klubov v elitných súťažiach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok