Staňa: Nebolo to moje čisté konto, ale naša druhá tretina

SITA TA3
22.4.2014 07:51

Rastislav Staňa sa spočiatku s oceliarmi iba udržiaval v tréningovom rytme, ale neskôr súhlasne kývol na ponuku premiérovo si zahrať v seniorskom tíme materského klubu. Na Veľkonočný pondelok napokon získal svoj prvý majstrovský titul na klubovej úrovni - v drese "svojho" HC Košice.

Staňa: Nebolo to moje čisté konto, ale naša druhá tretina
SITA

"Som Košičan a vyhrať titul doma je niečo úžasné. Ako malý som sa na to pozeral a teraz sa mi splnil sen," prezradil ešte na ľadovej ploche už s cennou medailou na krku Rastislav Staňa.

Pre 34-ročného gólmana môže byť akousi záplatou či zadosťučinením, že po vynútenom odchode z moskovského mužstva, v ktorom stabilne patril medzi opory, zakotvil doma a sezónu ukončil vytúženým titulom.

"Aj takýmto spôsobom som dokázal, hoci je to iná liga, že som na to mal. Všetko zlé je na niečo dobré a ja som rád, že sa to stalo a mohol som si užiť toto. Je to moja prvá sezóna za Košice a prežívam krásne pocity, ktoré by som teraz nevymenil za inú hokejovú radosť," myslí si Staňa, pre ktorého bol záver ročníka 2013/2014 jeho prvý na klubovej úrovni na Slovensku v kategórii seniorov.

Podľa brankára Košíc bola finálová série mimoriadne vyrovnaná. "Tak sme to čakali. Myslím si, že v každom zápase mal niekto trochu navrch. V tom siedmom sme už dominovali a týmto sme sa chceli divákom odvďačiť za to, že nás vynikajúco povzbudzovali. Rozhodlo, že sme mali výhodu domáceho prostredia v siedmom súboji. Podľa mňa bola celá finálová séria vynikajúca. Každý duel sa hral na doraz a bolo to vyrovnané. Ľudia sa mali na čo pozerať, či už v Košiciach alebo v Nitre," poznamenala brankárska stálica so skúsenosťami z NHL, KHL či Švédska.

Mohlo by sa zdať, že nula na jeho konte inkasovaných gólov v rozhodujúcom siedmom stretnutí extraligového finále bude pre košického brankára povestnou čerešničkou na torte, no Staňa situáciu uviedol na pravú mieru. "Nebolo to moje čisté konto, ale naša druhá tretina. Keď som videl, ako sa chalanom darí, vedel som, že už je to naše," dodal ostrieľaný gólman.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok