Dukla Banská Bystrica porazila Zlaté Moravce

TASR, TA3
20.4.2014 21:26

Raketový úvod vojakov domácich poriadne zaskočil. Už v 6. minúte sa predral až na hranicu malého vápna Chrien a pohodlne poslal Duklu do vedenia. V 9. minúte peknú kombináciu Chriena s Považancom likvidoval v poslednej chvíli Kuciak.

Prebiehala 23. minúta, po Candrákovej chybe sa v dobrej príležitosti ocitol Savič, ale s koncovkou si nepotykal. V 35. minúte sa domáci radovali po strele Orávika, avšak gól pre ofsajd neplatil. Na opačnej strane sa po peknej hlavičke Podstavka pod brvno vyznamenal Kuciak. V záverečnej minúte 1. polčasu Slančíkovu tvrdú strelu Kuciak vyrazil, aby následnú dorážku Bolinha odvracal na bránkovej čiare.
Do 2. polčasu vstúpili domáci aktívne. V 48. minúte pred Chrapanom v poslednej chvíli odvrátil Nosko. V 51. minúte podnikli hostia rýchlu kontru, Peňaškovu strelu Kuciak vyrazil, ale proti následnej hlavičke aktívneho Chriena nemal nárok. Na opačnej strane Orávikovu prudkú strelu Boroš na dvakrát skrotil. Po hodine hry Charizopulosovu gólovú strelu Boroš zázračne vyrazil. V 68. minúte Chrenov gól opäť neplatil pre tesný ofsajd. V 71. minúte sa predsa len domáci dočkali, keď po parádnej kombinácii po ose Orávik - Mazan striedajúci Szabó do prázdnej brány upravil na 1:2. Prišla 78. minúta, Ľupták sa vydal na sólo od stredovej čiary a strelou z rohu malého vápna prekonal Kuciaka na 1:3. V 85. minúte Szabó poslal prudkú prihrávku do pokutového územia, no Chren nevedel skórovať ani do prázdnej brány. V závere Slančík posunul Rejdovianovi, ten zoči-voči Kuciakovi mieril iba do neho. Dukla sa vezie na víťaznej vlne a po Ružomberku a Žiline si zaknihovala tretie víťazstvo v rade.

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Dnešný zápas nám nevyšiel. Mali sme značné problémy v obrannej fáze. Po zmene strán sme chceli urobiť niečo s výsledkom, dali sme kontaktný gól, ale vzápätí prišiel tretí gól hostí. Gratulujem súperovi k víťazstvu."


Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: "Podali sme kompaktný konsolidovaný výkon s dobrým prechodom do útoku. Vzhľadom na množstvo gólových príležitostí sme si víťazstvo zaslúžili. Chrien, ktorý dal dva góly, je mladý hráč, ktorý musí ešte veľa pracovať, ale som rád, že sa etabloval v mužskom futbale."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok