Streľba na východe Ukrajiny si vyžiadala obete

TASR, TA3
20.4.2014 08:51

Podľa ruskej štátnej televízie Rossija prišlo o život 5 ľudí. Ukrajinské médiá zase hovoria o troch mŕtvych a troch zranených. Vo svetle násilných udalostí separatisti znova žiadajú o pomoc ruského prezidenta Vladimira Putina.

Vlády Ruska i Ukrajiny informovali dnes o prestrelke ma kontrolnom stanovišti zriadenom na východe Ukrajiny proruskými povstalcami, pri ktorej zahynula jedna osoba a niekoľko ďalších bolo so strelnými zraneniami hospitalizovaných.

Zdá sa, že ide o prvú ozbrojenú zrážku od medzinárodnej dohody, dosiahnutej tento týždeň v Ženeve s cieľom zmierniť napätie na východnej Ukrajine, kde sa prívrženci Ruska zmocnili najmenej v desiatich mestách vládnych budov, píše agentúra AP.

Ukrajinské ministerstvo vnútra uviedlo, že pri prestrelke, ktorá sa odohrala v dnešných skorých ranných hodinách neďaleko mesta Slavjansk, bol zabitý jeden človek a traja ľudia utrpeli zranenia. Ministerstvo dodalo, že podrobnosti incidentu nie sú ešte vyjasnené.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v Moskve obvinilo z ozbrojenej zrážky Pravý sektor, ukrajinskú nacionalistickú organizáciu, podporujúcu dočasnú vládu v hlavnom meste Kyjev.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok