Cibulková postúpila do finále v Kuala Lumpur

SITA
19.4.2014 17:38

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do finále dvojhry na turnaji WTA v malajzijskom Kuala Lumpure (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku).

Cibulková postúpila do finále v Kuala Lumpur
SITA

Najvyššie nasadená Cibulková si v sobotňajšom semifinále poradila v trojsetovom a dve a pol hodiny trvajúcom boji s nasadenou trojkou Češkou Karolínou Plíškovou 6:7 (3), 6:3, 6:3. Vo vyrovnanom a dramatickom stretnutí, ktoré sa pre dážď začalo o niekoľko hodín neskôr, Cibulková v treťom sete brejkla súperku na 5:3 a pri svojom podaní premenila tretí mečbal. Jej finálovou súperkou bude Chorvátka Donna Vekičová. "Som veľmi šťastná, lebo som v ďalšom náročnom trojsetovom zápase dokázala nájsť cestu k víťazstvu. Finále na turnaji sa vždy počíta a nikdy to nie je ľahký zápas. Teším sa veľmi," povedala Cibulková pre WTA v úvodnom interview na kurte po víťaznom semifinálovom zápase.

Momentálne svetová tenisová desiatka Cibulková postúpila do svojho jedenásteho finále na hlavnom profesionálnom okruhu, štyri z nich zatiaľ dokázala pretaviť v turnajové víťazstvá. V tomto roku získala 24-ročná Bratislavčanka singlový titul v mexickom Acapulcu a bola aj vo finále úvodného grandslamového turnaja sezóny Australian Open v Melbourne. Tam nestačila na Číňanku Na Li. 

Dvojhra - semifinále:

Dominika Cibulková (SR-1) - Karolína Plíšková (ČR-3) 6:7 (3), 6:3, 6:3 za 150 minút

Donna Vekičová (Chor.-7) - Šuaj Čang (Čína-2) 1:6, 6:3, 6:4 za 90 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok