Slováci prehrali vo Francúzsku

SITA TA3
17.4.2014 22:28

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo štvrtkovom prípravnom zápase v seriáli Euro Hockey Challenge s výberom domáceho Francúzska 2:4. V jubilejnom dvadsiatom vzájomnom si francúzsky tím pripísal len druhý triumf, predtým uspeli v roku 1998 v Japonsku v príprave pred ZOH.

Slováci prehrali vo Francúzsku
TASR

Skóre duelu v meste Gap otvoril už v 49. sekunde D. Fleury, druhý a tretí presný zásah pridal T. Da Costa v 10. a 15. min. Po treťom góle nahradil J. Hudáčka v slovenskej bránke J. Laco. Po bezgólovej druhej tretine strelil štvrtý gól Francúzov Lamperier, na opačnej strane už len skorigovali Špirko a A. Šťastný.

Tím SR nastúpil bez elitného útoku Šatan - J. Mikúš - L. Nagy, premiérový štart v národnom mužstve si pripísal 19-ročný mladík Martin Réway.

Druhý duel oboch súperov je na programe v sobotu 19. apríla o 15.00 h v Grenobli. 

Výsledok - štvrtok: 
Francúzsko - Slovensko 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
Góly: 1. D. Fleury (T. Da Costa, Auvitu), 10. T. Da Costa (D. Fleury, Dusseau), 15. T. Da Costa (D. Fleury), 43. Lamperier - 44. Špirko (Tybor, Štajnoch), 54. A. Šťastný (M. Haščák) 
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0 

Zostavy:
Francúzsko: Hardy - Manavian, Baazi, Chakiachvili, Auvitu, Amar, Janil, Besch, Dusseau - Y. Treille, D. Fleury, Meunier, Claireaux, Tardif, Lamperier, Berthon, Henderson, Ritz, Raux, Guttig, T. Da Costy, Beron 
Slovensko: J. Hudáček (15. J. Laco) - Štajnoch, M. Ďaloga, Švarný, J. Valach, V. Mihálik, R. Stehlík, Čerešňák, J. Brejčák - Réway, Špirko, Bartek, D. Skokan, Tybor, P. Zuzin, Lušňák, A. Šťastný, Bulík, M. Bakoš, Lunter, M. Haščák, Miklík

Úvod duelu Slovákom nevyšiel podľa predstáv. Brankár J. Hudáček si ani nesiahol na puk a už v 49. sekunde ho lovil zo svojej siete, gól si pripísal D. Fleury. Tím SR bol síce strelecky aktívnejší, no Hardyho v bránke súpera nedokázal prekonať. Slovenský brankár inkasoval podľa oficiálnych zápasových štatistík aj z druhej a tretej strely, keď ho v 10. a 15. min prekonal T. Da Costa. Vzápätí ho vystriedal J. Laco, ktorý až do konca prvej dvadsaťminútovky neinkasoval.

V druhej tretine boli strelecky aktívnejší domáci aj zásluhou dvoch presiloviek pri vylúčeniach J. Brejčáka a Luntera. Slovenský tím mal rovnako ako v prvej časti jednu početnú výhodu, ale Hardy bol aj naďalej stopercentný.

Už na hrozivých 4:0 zvýšil v 43. min Lamperier, ale vzápätí zdvihol slovenskú zástavu z ľadu Špirko štvrtým presným zásahom v národnom mužstve. Na rozdiel dvoch gólov skorigoval v 54. min A. Šťastný premiérovým zásahom v reprezentácii. Vzápätí tím SR čelil takmer dvojminútovej presilovke súpera o dvoch korčuliarov, ktorú Slováci ubránili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok