Šatan si po Réwayovom vykaní spomenul na svoje začiatky

SITA TA3
15.4.2014 18:45

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie pripravujúcej sa na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Bielorusku Miroslav Šatan si v utorok spomenul na svoje začiatky v seniorskom národnom výbere.

Šatan si po Réwayovom vykaní spomenul na svoje začiatky
SITA

Môže za to situácia spred utorňajšieho tréningu zverencov Vladimíra Vůjtka. Tréner slovenskej reprezentácie prvýkrát nominoval do tímu aj 19-ročného útočníka Martina Réwaya, ktorý pôsobí v zámorskej juniorskej QMJHL v tíme Gatineau Olympiques, a ten po príchode do kabíny vykal starším hráčom na čele s "Tichým zabijakom" Šatanom.

"Chápem to. Pamätám si presne na ten moment, keď som vošiel do reprezentačnej kabíny ja a zbadal som v nej prvýkrát Petra Šťastného. Rovnako som mu vykal. Martinovi som však povedal, aby mi tykal," cituje oficiálna internetová stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslava Šatana, ktorý videl Réwaya v akcii počas tohtoročných majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov. "Keď sa bude na čokoľvek pýtať, budem mať preňho odpovede. Videl som ho hrať na šampionáte dvadsaťročných a bolo by super,
ak by podobný prínos priniesol aj do tohto tímu. Tréneri mu šancu dajú," dodal s 82 gólmi najlepší strelec slovenskej reprezentácie v histórii.

Slováci najbližšie odohrajú zápas vo štvrtok 17. apríla o 20.00 h v meste Gap proti domácim Francúzom, pôjde o medzištátne prípravné stretnutie. Odveta s rovnakým súperom je na programe o dva dni neskôr o 15.00 h v Grenobli.

Rodák z Prahy Réway, ktorý hokejovo vyrastal v Dolnom Kubíne a Martine, bol oporou Slovenska na tohtoročných MS hráčov do 20 rokov, v piatich dueloch strelil štyri góly a pridal šesť asistencií. V zámorí hral v juniorskej QMJHL za Gatineau, kde v 52 zápasoch sezóny strelil 25 gólov a pridal 52 asistencií.

Olympiques postúpili 4:0 cez Cape Breton do druhého kola play-off, kde však prehrali 1:4 s Halifaxom. Pre Réwaya sa skončila sezóna minulý piatok. Existovala ešte možnosť, že Montreal ho pošle na svoju farmu, ale napokon padlo rozhodnutie o zaradení do prípravy reprezentácie Slovenska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok