Počas korunovácie rómskeho kráľa zatkli drogového dílera

SITA
15.4.2014 16:48

Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy zatkli počas sobotňajšej korunovácie rómskeho kráľa v Košiciach medzinárodne hľadaného šéfa zločineckej skupiny.

Počas korunovácie rómskeho kráľa zatkli drogového dílera
SITA

Na 58-ročného Jozefa K. z Nových Zámkov vydal nitriansky okresný súd európsky aj slovenský zatykač za trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. "Jozefa K. zatkli po korunovácii rómskeho kráľa v Košiciach, na ktorej sa zúčastnil. Už dlhšie sa skrýval pred zákonom a používal falošnú identitu. Pod cudzím menom bol tiež ubytovaný v penzióne, kde ho zatkli," dodala Macíková.

Jozef K. bol hlavou skupiny, ktorá pašovala rôzne druhy drog zo Slovenska a Maďarska do Škandinávie. Kriminálny úrad finančnej správy v spolupráci s políciou od septembra 2011 do apríla tohto roka postupne odhaľoval jej trestnú činnosť. Na jednotlivých prípadoch spolupracovali zahraniční partneri z Nórska, Švédska, Maďarska, Nemecka a Holandska. Výraznú podporu v tejto spolupráci zabezpečovali európske inštitúcie Europol a Eurojust. Europol viedol túto operáciu pod krycím názvom Provance.

Celkovo v rámci operácie zatkli 14 osôb, z ktorých minimálne deväť pochádzalo zo Slovenska, niektorí z nich vystupovali v škandinávskych krajinách pod zmenenou identitou. Viacerí z obvinených už boli medzičasom odsúdení na tresty v rozmedzí tri až desať rokov. Počas viacerých akcií zadržali vyše 200 kg drog, z toho viac ako 180 kg amfetamínov, tri kg heroínu, dve kg hašiša a vyše 400-tisíc kusov tabletiek s obsahom psychotropnej látky klonazepam.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok