Slovan a Košice sa stali finalistami Slovnaft Cupu

SITA TA3 TASR
15.4.2014 15:04

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa stali ako obhajcovia prvenstva prvými finalistami slovenskej pohárovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2013/2014.

Slovan a Košice sa stali finalistami Slovnaft Cupu
SITA

Po minulotýždňovom víťazstve v Senici 3:1 zdolali "belasí" v utorkovom odvetnom semifinálovom dueli na Pasienkoch svojho súpera zo Záhoria hladko 3:0. Slovan sa v rozhodujúcom súboji o cennú trofej stretne s úspešnejším z dvojice MFK Košice - MFK Ružomberok (prvý duel 0:0), v Čermeli je začiatok utorkovej odvety na programe od 16.30 h.

Finále Slovnaft Cupu sa uskutoční 1. mája na trávniku v Myjave.

Favorizovaný Slovan rozhodol definitívne o postupe už v prvom polčase odvety. Vo 4. min namieril presne spoza šestnástky Halenár, tesne pred odchodom do kabín na polčasovú prestávku sa po pokuse L. Peltiera dostala odrazená lopta ku Gorositovi a argentínsky stopér už zblízka nemal problém prekonať Šullu - 2:0. Po zmene strán mali oba tímy možnosti na zmenu skóre, domáci Vrablec ani hosťujúci Ferenčík sa však nepresadili. Podarilo sa to iba srbskému stredopoliarovi bratislavského mužstva Milinkovičovi, ktorý v 75. min strelou do vzdialenejšieho rohu senickej bránky stanovil výsledok. Odvetný semifinálový duel sa začal na Pasienkoch už o 13.00 h. Dôvodom tohto skoršieho výkopu bola realizácia projektu "Poď na futbal", v rámci ktorého Slovan pozval na štadión stovky detí z bratislavských základných a stredných škôl. 

Futbal - Slovnaft Cup 2013/2014 - semifinále - odveta - utorok: 

ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 3:0 (2:0) - prvý zápas: 3:1, do finále Slovnaft Cupu 2013/2014 postúpil Slovan Bratislava 

Góly: 4. Halenár, 44. Gorosito, 75. Milinkovič, ŽK: 26. Vrablec, 58. Milinkovič, 61. Bagi - 21. Cristovam, 71. L. Opiela, rozhodovali: Samotný - Benko, Vorel, 3565 divákov 

Zostavy:

Slovan: D. Perniš - Bagayoko, Niňaj, Gorosito (60. D. Hudák), Vrablec - Grendel, Bagi - K. Mészáros, Halenár (73. L. Gašparovič), Milinkovič - L. Peltier (46. R. Matejka) 
Senica: Šulla - Cristovam (66: M. Jirásek), P. Pavlík, Slinkin, R. Mazáň - Hiago, L. Opiela, Ventúra, Kalabiška (46. Ferenčík) - Piroska (46. Sebastián Sosa) - Kosorin

Košice zvíťazili nad Ružomberkom, vo finále proti Slovanu

Futbalisti MFK Košice sa stali druhými finalistami Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2013/2014. V utorok zvládli domácu semifinálovú odvetu proti MFK Ružomberok a po minulotýždňovej remíze 0:0 zvíťazili 4:1. Vo finále, ktoré sa uskutoční 1. mája v Myjave, sa stretnú so Slovanom Bratislava.

Odveta semifinále SP - Slovnaft Cupu:
MFK Košice - MFK Ružomberok 4:1 (0:0)
Góly: 57. Diaby, 73. a 84. Novák, 78. Bašista - 55. Lovás, Rozhodoval: Vlk ŽK: 78. Pačinda (Košice), 2080 divákov.
/prvý zápas 0:0, do finále postúpili Košice/

zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski – Ostojič, Šinglár, Bašista, Sekulič – Korijkov, Bukata (64. Haskič) – Viazanko, Kavka (25. Pačinda - 86. L. Urban) – O. Diaby, J. Novák
MFK Ružomberok: P. Kováč - Nosek, Adamovič, D. Kružliak, P. Maslo - M. Nagy (79. Kotora) - Ďubek, Tawamba, Zreľák - Lovás (85. Serečin), R. Bartoš (66. Szöke)

Odvetný zápas semifinále začali obe mužstvá opatrne. Na prvú vážnejšiu šancu diváci museli počkať do 19. minúty. Najskôr neuspel po prieniku Lovás a po následnom rohovom kope sa k lopte dostal Ďubek, ktorého strelu zastavila ľavá žrď košickej brány. Košičania sa v prvom polčase snažili súpera prekvapiť centrami do pokutového územia, no obrana Ružomberčanov si s nimi dokázala poradiť. Najväčšiu šancu domácich v prvom dejstve mal v 31. minúte Diaby. Po Novákovej prihrávke zvnútra šestnástky proti brankárovi Kováčovi neuspel. Aj v druhom dejstve sa ako prví pokúsili o strelu hostia. Po individuálnej akcii v 51. minúte strieľal Ružomberčan Lovás z hranice šestnástky vedľa bránky. Košičania odpovedali podobne nepresným pokusom Nováka z priameho kopu. V 55. minúte vyšlo hosťom prečíslenie, prvú strelu vyrazil Tofiloski priamo pred  Lovása, ktorý nikým nekrytý poslal hostí do vedenia - 0:1. Ružomberčania sa však z vedenia tešili len krátko. Hneď v následnom protiútoku potiahol akciu po pravej strane Viazanko a jeho prihrávku pred bránku usmernil Diaby za chrbát Kováča. Zaujímavú časť zápasu podčiarkla aj akcia Ďubeka, ktorého strelu v 59. minúte Tofiloski s námahou vyrazil. Strelec vyrovnávajúceho gólu Diaby bol blízko k druhému zásahu v 62. minúte, no Šinglárov center neusmernil do ružomberskej brány. Hostia sa sústredili na bránenie nerozhodného výsledku. Košičania sa snažili o druhý gól, ktorého sa dočkali v 73. minúte. Prihrávku Pačindu v 73. minúte zúročil Novák na tvrdú a presnú strelu - 2:1. V eufórii hrajúci domáci zakrátko pridali aj tretí gól. Na priamy kop Pačindu ideálne vyskočil Bašista a v 78. minúte upravil na 3:1. Hostí inkasované góly zaskočili a proti organizovane hrajúcim Košičanom sa nevedeli presadiť. V 84. minúte využil Novák ďalšiu medzeru v obrane Ružomberčanov a proti Kováčovi nezaváhal - 4:1. V 90. minúte ešte Novák mohol dokonať hetrik, no trafil len ľavú žrď.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok