Na Žitnom ostrove sa z víťazstva radoval domáci DAC

TA3
12.4.2014 23:14

Futbalisti Dunajskej Stredy dosiahli v sobotňajšom stretnutí 26. kola Corgoň ligy štvrté jarné víťazstvo, keď zdolali Zlaté Moravce 1:0. Jediný gól zápasu, na ktorý opäť zavítala viac ako štvortisícová návšteva, padol už v 8. min. Obranca Otto Szabó premenil pokutový kop po faule Pavlendu.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 26. kolo - sobota:

FK DAC 1904 Dunajská Streda - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Gól: 8. O. Szabó (z pok. kopu), ŽK: 16. Peter Majerník, 21. Nurkovič, 67. Krišto - 7. Pavlenda, rozhodovali: Sedlák - Benko, Bobko, 4513 divákov

Zostavy:

Dunajská Streda: P. Penksa - M. Turňa, Čaušič, Peter Majerník, O. Szabó - Krišto (83. Kwin), G. Straka - E. Ujlaky, Gergel, Brašeň (90.+ R. Valenta) - Nurkovič (62. Matúš)

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, M. Pintér, Chrappan, Chren - Bolinha - Pribula (88. L. Žák), Orávik, M. Babic, L. Kováč (71. Candrák) - L. Szabó (71. Mazan)

Hostia začali prekvapivo útočnejšie a dvakrát musel zakročiť hneď na úvod brankár Penksa. Domáci hrali od prvých minút trošku ustráchane, ale po zákroku Pavlendu na Brašeňa kopali v 8. minúte pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Szabó. Po dvadsiatich minútach prišli útočné chvíle domácich, Gergel však v 20. minúte poslal loptu zo svojej kopačky priamo do priestoru, kde stál Kuciak. Ten istý hráč mal v prsty v dobrej útočnej akcii, na konci ktorej bola koncovka Nurkoviča, no ten netrafil prázdnu bránu hostí. Domáci mali ešte niekoľko možností zvýšiť svoj náskok, do konca polčasu sa im to však nepodarilo.

Hostia nastúpili do druhého polčasu s územnou prevahou, nedokážali ju však premeniť na gól. Brankára Penksu preveril len Fernando, no neúspešne. Na opačnej strane mohol navýšiť vedenie DAC-u Gergel v 70. minúte, no lopta po jeho tvrdej strele letela tesne nad bránu. Domáci futbalisti si napokon dokázali postrážiť najtesnejší náskok a do tabuľky si pripísali dôležité tri body.

Hlasy:

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "Od začiatku sme čakali, s čím príde súper, ale postupne sme prevzali iniciatívu. Škoda, že sme v prvom polčase ešte nezvýšili skóre, šance sme na to mali. S výsledkom som však spokojný."

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Mali sme územnú prevahu a hrali sme dobre aj po kombinačnej stránke. Viazla nám len finálna fáza, a preto sme boli v pokutovom území súpera bezzubí. To bol dnes náš najväčší problém."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok