V Slovane vyvodia z prehry s Myjavou dôsledky

TA3 TASR SITA
12.4.2014 20:12

Futbalistom úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava sa neprepečie sobotňajšie nečakané zakopnutie 0:1 so Spartakom Myjava v 26. kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2013/2014.

ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 0:1 (0:1)

Gól: 37. Pekár. Rozhodoval: Leško, ŽK: Gorosito (Slovan), 1525 divákov.

Zostavy a striedania:

ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Vrablec (46. Halenár), Gorosito, Niňaj, Josimov – Žofčák - Peltier, Grendel (30.Bagi), Soumah, Milinkovič – Vittek (36. Mészáros)

Spartak Myjava: Belic – Siva, Černáček, Častulín, Kumančík – Šulek (90.+3 Neoveský), Bílovský, Marček - Pekár, Daniel (89. Oršula)- Kosík (85. Urgela)

Z rýchleho protiútoku nevyužil v 7. minúte prvú gólovú príležitosť hostí Bílovský. Aj keď si Slovan vytvoril územnú prevahu, do ďalšej šance hostí sa dostal aj Kosík. V 21. minúte strelu Vitteka z otočky vyrazil na roh Belic. Takmer zhodná situácia sa udiala o 5 minút neskôr v podaní dvojice Pekár - Perniš. V 37. minúte po prečíslení domácej obrany a akcii dua Šulek - Pekár druhý z menovaných prízemnou krížnou strelou do ľavej časti brány prekonal Perniša. Pred stretnutím odovzdali Robertovi Vittekovi certifikát člena Klubu ligových kanonierov. Špeciálnemu hosťovi stretnutia, bývalému hráčovi ŠK Slovana Bratislava a trojnásobnému majstrovi Slovenska, Argentínčanovi Fabiovi Nigrovi jeho bývalý tréner Dušan Gallis odovzdal dres Slovana a upomienkovú fotografiu z čias, keď získal majstrovský titul. Hneď po zmene strán si Slovan vyčerpal všetky tri možné striedania hráčov. V 60. minúte nevyužil príležitosť na vyrovnanie Mészáros a v nadstavenom čase Gorosito. Tlak Slovana bol jalový, vyťažil z neho iba celkovo 8 rohových kopov.

Hlasy:

Jozef Valovič, tréner Slovana Bratislava: "Musím Myjavu pochváliť za taktický výkon. Čakali sme, že bude hrať zo zabezpečenej obrany, že prehustí priestor. Ale počítali sme aj s tým, že si vytvoríme šance a tie aj premeníme. K futbalu patria aj prehry, ale nemožno ich bagatelizovať, musíme ich brať vážne. Z tejto prehry vyvodíme ďalšie dôsledky. No v prvom rade si hráči musia uvedomiť, že sú lídrom tabuľky a musia hrať doma inak. Dnes sme neukázali divákom nič."

Radúz Dorňák, tréner Myjavy: "Každé mužstvo sa na každý najbližší zápas pripravuje čo najzodpovednejšie. My sme sa pripravovali s o to väčším motívom, že sme vedeli, že hráme proti lídrovi tabuľky a predpokladali sme, aký bude mať stretnutie priebeh. Chceli sme vychádzať predovšetkým zo zabezpečenej obrany s možnosťou rýchlych protiútokov, prípadne s využitím štandardných situácií. Nechceli sme dať šancu rýchlonohým hráčom súpera, pustiť ich do pokutového úzenmia a tam urobiť chybu. Tento taktický zámer sa nám daril. Aj preto, že u Slovana došlo k rýchlejšiemu striedaniu hráčov."

"Z tejto prehry určite vyvodíme dôsledky. Hráči si musia byť vedomí toho, že líder tabuľky musí hrať inak. Dá sa aj prehrať, ale my sme podali slabé individuálne výkony, neutvorili sme si výraznejší tlak, ani dosť príležitostí. Dnes sme fanúšikom neukázali nič," uviedol podľa oficiálnej internetovej stránky klubu tréner "belasých" Jozef Valovič.

Slovan našiel v Corgoň lige premožiteľa po jedenástich zápasoch bez prehry, až do soboty ťahal za kratší koniec naposledy ešte 18. októbra 2013, keď takisto doma nestačil na Trenčín (0:3). Odvtedy v najvyššej slovenskej súťaži postupne dvakrát remizoval a deväťkrát po sebe zvíťazil - až prišla Myjava. "Vedeli sme, že prehustí priestor pred vlastnou bránkou, ale počítali sme s tým, že si napriek tomu budeme vedieť vypracovať šance. Stačil však jeden brejk, z ktorého dal súper gól a v našom mužstve nebola vnútorná sila na to, aby otočilo vývoj," priznal Valovič.

O jediný gól sobotňajšieho duelu na Pasienkoch sa v 38. min postaral jedenástym tohtosezónnym presným zásahom Štefan Pekár. "Chceli sme vychádzať zo zabezpečenej obrany, byť nebezpeční z protiútokov, prípadne štandardných situácií. Nechceli sme hrať vysoko a nechávať za sebou priestor, čím by sme dali šancu rýchlym hráčom Slovana. Taktický zámer nám vyšiel. Pomohlo nám aj to, že domáci museli rýchlo vyčerpať striedania. Dnešné víťazstvo si veľmi vážim, je to pre nás výrazný impulz do ďalšej roboty. Keď zvíťazíte nad Slovanom, je to signál, že v našej lige môžete zdolať každého," netajil nadšenie kouč "kopaničiarov" Radúz Dorňák.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok