Karel Gott neuspel so žalobou na štát

TASR
11.4.2014 18:16

Obvodný súd pre Prahu 1 zamietol dnes žalobu Karla Gotta na české ministerstvo financií. Populárny spevák žiadal preplatenie 1,3 milióna českých korún za výdavky na súdne spory o niekoľkomiliónové nedoplatky na dani. Tieto spory Gott pred rokmi vyhral.

Karel Gott neuspel so žalobou na štát
SITA

Verdikt obvodného súdu ešte nie je právoplatný, je možné sa proti nemu odvolať. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

V kauze ide o to, že Gott musel spätne zaplatiť dane za osem rokov. Spevák však potom na súde namietal, že úradníci pri vymeriavaní doplatku urobili chybu, čo v roku 2007 uznal aj Najvyšší správny súd. Štát potom Gottovi väčšinu peňazí vrátil.

Spevák teraz chce peniaze, ktoré vynaložil na zastupovanie vo víťaznom súdnom spore a na súdne poplatky. Peniaze podľa svojich slov žiada ako morálnu satisfakciu, pretože sa mu za chyby úradov nikto neospravedlnil.

Gott sa drží na špici českej populárnej hudby už takmer pol storočia. Viac ako tridsať rokov, s menšími prestávkami, pravidelne víťazí v anketách najobľúbenejších spevákov; Zlatým slávikom sa stal po prvý raz v roku 1963. Vlani sa na 48. ročníku tradičnej ankety radoval z prvenstva už 38-krát, pripomenul web Novinky.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok