Slováci odštartovali druhý blok prípravy aj so Šatanom

TASR TA3
8.4.2014 16:05

Aj s Miroslavom Šatanom odštartovala slovenská hokejová reprezentácia v utorok druhý blok záverečnej prípravy pred májovými MS v Minsku. Skúsený útočník sa vracia do národného tímu po takmer roku, naposledy reprezentoval svoju krajinu na vlaňajšom svetovom šampionáte v Helsinkách.

Do reprezentačnej prípravy sa Šatan zapojil až po lekárskej konzultácii. "Mal som menšie problémy, ale to už je za mnou. Vyzerá to tak, že som už v poriadku na to, aby som zvládol štyri týždne prípravy a potom ďalšie dva týždne na turnaji. Som rád, že som tu. Teším sa na kolektív, na prípravné zápasy a samozrejme aj na samotný turnaj v Bielorusku," povedal držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z MS.

Na utorkovom zraze v Bratislave sa trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi hlásili aj ďalší piati noví hráči, ktorí ešte chýbali v minulotýždňovom kempe v Banskej Bystrici - brankár Ján Laco, obrancovia Peter Čerešňák, Vladimír Mihálik, útočníci Michel Miklík a Patrik Lušňák. Kouč privítal aj Radoslava Tybora a Jána Brejčáka, ktorí pre zdravotné problémy nedokončili bystrické sústredenie, no už sa stihli ako-tak zotaviť.

Jediným nováčikom v reprezentačnom A-tíme je 19-ročný Mário Lunter z Banskej Bystrice, ktorý dosial reprezentoval Slovensko len na mládežníckych šampionátoch. Brankárske trio tvoria Ján Laco, Jaroslav Janus a Július Hudáček, tréneri zatiaľ neurčili, kto pôjde medzi žrde v prvom zápase s Ruskom. Takisto nie je určená funkcia kapitána, i keď v médiách prebehla informácia, že céčko by mal mať na drese Šatan. Kapitán majstrov sveta z Göteborgu sa tejto možnosti nebráni. "Nechávam to na trénerovi a na mužstvo, ako sa rozhodnú. Tým, že mužstvo je celkom mladé a je tam veľa chlapcov, ktorí pôjdu asi prvýkrát na majstrovstvá, tak určite budem patriť do tej skupiny lídrov. Samozrejme viem, čo je moja úloha, rovnako ako v minulosti a na tú úlohu pripravený som," povedal Šatan.

Nominovaní hokejisti budú v tomto týždni spoločne trénovať v Bratislave a sériu prípravných stretnutí odštartujú dvojzápasom s Ruskom v rámci Euro Hockey Challenge v Slovnaft aréne (v piatok 11. a nedeľu 13. apríla). O týždeň neskôr Slováci odohrajú dvojzápas vo Francúzsku, 24. a 26. apríla privítajú v Košiciach a Poprade Fínsko a blok prípravných stretnutí uzavrú turnajom Slovakia Cup v Bratislave, kde budú ich súpermi Lotyši a Nóri.

Káder SR v príprave na MS pred dvojzápasom s Ruskom (11. a 13. apríla):
brankári - Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr./KHL)
obrancovia - Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/CR), Vladimír Mihálik Slovan Bratislava/KHL), Karol Sloboda, Richard Stehlík (obaja HC Vítkovice/ČR), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR)
útočníci - Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL), Martin Bartek, Tomáš Bulík (obaja Bílí Tygři Liberec/ČR), Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL), Adam Lapšanský (HK Poprad), Mário Lunter (HC'05 Banská Bystrica), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany), Michel Miklík, Juraj Mikúš (obaja Slovan Bratislava/KHL), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín.), Dávid Skokan (Slavia Praha/ČR), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR), Peter Zuzin (HKM Zvolen).
Realizačný tím - Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus (asistent trénera), Roman Švantner (kondičný tréner), Mudr. František Okál (lekár), Michal Malina, Michal Nemček, Samuel Petráš, Michal Hrtús (maséri)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok