Nová francúzska vláda získala dôveru parlamentu

TA3 TASR
8.4.2014 06:57

Francúzsky parlament vyjadril dnes dôveru vláde nového premiéra Manuela Vallsa (51), ktorý predtým predstavil balíček daňových a rozpočtových škrtov s cieľom obnoviť rast druhej najväčšej ekonomiky eurozóny.

Nová francúzska vláda získala dôveru parlamentu
SITA

Z 571 prítomných poslancov dolnej komory francúzskeho Národného zhromaždenia vyjadrilo Vallsovi dôveru 306 poslancov, 239 bolo proti a 26 sa hlasovania zdržalo.

Prezident Francois Hollande vymenoval bývalého ministra vnútra Vallsa za premiéra minulý týždeň v reakcii na veľké straty vládnucich socialistov v komunálnych voľbách, považovaných za referendum o prvých dvoch rokoch Hollanda vo funkcii.

Valls bol vo svojom prejave v parlamente pred hlasovaním otvorený. Povedal, že krajina sa ocitla v špirále "príliš veľkého utrpenia" a "príliš mála nádeje" a ľudia teraz požadujú "konkrétne výsledky". Francúzi si zaslúžia "pravdu", zdôraznil netajac, že sú potrebné obete, aby sa naštartovala ekonomika.

"Musíme obnoviť verejné financie bez toho, aby sme rozbili náš sociálny systém," zdôraznil. Partnerov z EÚ upozornil, že Paríž potrebuje viac času na to, aby splnil svoje záväzky v oblasti zníženia štátneho deficitu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok