Zomrel legendárny hollywoodsky herec Mickey Rooney

TASR, youtube.com
7.4.2014 07:43

Legendárny hollywoodsky herec Mickey Rooeny zomrel v nedeľu vo veku 93 rokov. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na policajné zdroje v Los Angeles.

Zomrel legendárny hollywoodsky herec Mickey Rooney
SITA

Podľa veliteľa losangeleskej polície Andrewa Smitha zomrel Rooney vo svojom dome v štvrti North Hollywood v kruhu svojej rodiny. Ako dodal, informáciu zaznamenali, nejde však o policajný prípad a polícia ďalšími detailmi o úmrtí herca nedisponovala.

V histórii showbiznisu pravdepodobne neexistuje nikto, kto by sa vyrovnal Rooneymu v dĺžke a pestrosti kariéry, podotýka agentúra AP.

Rooney sa narodil ako Joseph Yule 23. septembra 1920. Herectvu sa začal venovať už v útlom detstve, keďže jeho rodičia boli obaja kabaretní herci. V 30. rokoch hral v 78 krátkometrážnych filmoch, pričom patril k najpopulárnejším umelcom tej doby.


Rooney hral i v muzikáloch s herečkou Judy Garlandovou. Na Oscara boli nominovaný štyrikrát, laureátom prestížnej filmovej ceny sa stal dvakrát, z toho raz za celoživotné dielo v roku 1982. Známy bol tiež pestrým súkromným životom - oženil sa dovedna osemkrát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok