Tesné víťazstvo Slovana v šlágri v Trenčíne

SITA TA3
5.4.2014 17:19

Slovan Bratislava uspel v sobotňajšom šlágri 25. kola futbalovej Corgoň ligy, keď pred vyše štvortisícovou návštevou zvíťazil na ihrisku druhého tímu tabuľky AS Trenčín 1:0 (0:0) a poistil si líderskú pozíciu.

Triumf "belasých" zariadil v 55. min Marko Milinkovič, ktorý na hranici pokutového územia prehodil oblúčikom brankára domácich Miloša Volešáka. Trenčania dvakrát nastrelili konštrukciu bránky, ale gólovo sa nedokázali presadiť. Slovan zvýšil svoj náskok na čele na 14 bodov a nezadržateľne mieri za ziskom majstrovského titulu.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 25. kolo - sobota:

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Gól: 55. Milinkovič, ŽK: 59. Čögley, 82. Baéz - 40. Grendel, L. Peltier, 76. D. Perniš, 88. Soumah, rozhodovali: Vlk - Brendza, D. Hrčka, 4467 divákov

Zostavy:

Trenčín: Volešák - Čögley (83. Bero), Rodríguez da Silva, Kleščík, Madu - Hajradinovič, Baéz, Holúbek, Mondek (65. Mišák) - T. Malec, Moses Simon

Slovan: D. Perniš - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Vrablec - Bagi - Grendel (90.+ Hudák), Soumah (88. Halenár), Milinkovič - L. Peltier (81. K. Mészáros), Vittek

Oba tímy sa od začiatku zápasu zamerali najmä pozornú obranu so snahou o rýchly prechod stredným pásmom do útoku. Gólové príležitosti sa však rodili sporadicky. V 12. min Gorosito otáľal s odkopom lopty, problémy mu urobil dotieravý Holúbek, ktorý našiel Maleca, ale jeho pokus zvnútra šestnástky mieril do nebies. O sedem minút Soumah vypichol loptu Kleščíkovi, no ten mu napokon v poslednej chvíli loptu odkopol na rohový kop. Oba tímy si dôsledne strážili územie pred pokutovým územím. Gól mal na kopačke Soumah, keď po odrazenej lopte z rohového kopu poriadne natiahol Volešáka.

Slovanisti v druhom polčase dokonale zaskočili Trenčanov. Prihrávku do voľného priestoru premenil na gól Milinkovič, keď preloboval vybehnuvšieho Volešáka – 0:1. Na opačnej strane mohol ihneď vyrovnať Mondek. Loptu iba dočahoval a poslal ju z päťky mimo troch žrdí. Trenčania sa nadýchli k ofenzíve, no Slovan svedomito bránil. V 67. min sklepol na hranicu šestnástky loptu pre Hajradinoviča Čögley, jeho pokus ale opečiatkoval iba brvno Pernišovej brány. Následne sa neujal ani Maduho pokus spoza šestnástky. Desať minút pred koncom Mišákov pokus z rohu šestnástky opečiatkoval ľavú tyč. Keďže tri minúty pred koncom zápasu Hajradinovičov priamy kop nikto do siete neusmernil, Slovan vyhral aj šiesty zápas jarnej časti.

Hlasy:

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Chcel by som sa v prvom rade poďakovať hráčom za predvedený výkon a obecenstvu, ktoré pri nás stálo. Pre hráčov je odmenou to, že diváci po zápase vstali a tlieskali. My si pôjdeme svojou cestou a jeden takýto zápas nás nerozladí."

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Podali sme zodpovedný a disciplinovaný výkon, dali sme jeden gól a ten bol trojbodový. Druhý polčas sme hru mali pod kontrolou, súpera sme do ničoho nepustili. Ukázala sa naša vyzretosť. Súper nemal čo stratiť, otvoril hru, snažil sa nás prečíslovať. Zápas sa skončil našim víťazstvom, za čo sme radi."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok