Gašparovič nechal vilu na Slavíne oceniť, ešte ju nepredáva

SITA
4.4.2014 10:46

Prezident Ivan Gašparovič nechal oceniť neobývanú vilu na Slavíne, žiadne ďalšie kroky vedúce k jej predaju však zatiaľ neurobil. "Rezidenciu na Slavíne sme dali oceniť audítorovi, cenu nezverejníme, pretože podľa nej by sme vychádzali pri prípadnom predaji rezidencie," povedal agentúre SITA hovorca hlavy štátu Marek Trubač.

Gašparovič nechal vilu na Slavíne oceniť, ešte ju nepredáva
TASR

Či dosluhujúci prezident stihne vilu predať, je otázne. Gašparovič, ktorý vo funkcii prezidenta končí 15. júna, chcel peniaze z predaja využiť na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach. Predaj štátneho majetku je podľa Trubača proces zdĺhavý a musí rešpektovať zákon a dodržať lehoty.

Rezidenciu na Slavíne kúpila kancelária prezidenta počas úradovania Rudolfa Schustera v roku 2000 od VSŽ Košice za 36,23 milióna korún (približne 1,2 mil. eur). Vila sa nachádza na pozemku, ktorý má 4 300 štvorcových metrov. Rezidencia je dlhodobo nevyužívaná, prezident Gašparovič totiž býva v Limbachu pri Bratislave. Podľa neho vila od začiatku nespĺňala kritériá na bezpečnosť a pohodlie pre ubytovanie hlavy štátu. Už dávnejšie preto navrhoval objekt predať a získané peniaze využiť na obnovu kaštieľa v Rusovciach, kde by okrem priestorov na štátne reprezentačné účely mohol byť služobný byt prezidenta. Kaštieľ má slúžiť ako reprezentačný priestor už počas európskeho predsedníctva Slovenska v roku 2016. Na jeho kompletnú rekonštrukciu je potrebných približne 40 miliónov eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok