Kosovčan napadol letušku Lufthansy a vynútil si návrat do Mníchova

TASR
1.4.2014 17:05

Dvadsaťosemročný ilegálny migrant z Kosova prinútil dnes posádku lietadla spoločnosti Lufthansa na pravidelnej linke z Mníchova do Budapešti k návratu do bavorskej metropoly. Muž napadol 50-ročnú letušku a s pomocou žiletky ju zajal ako rukojemníčku.

Kosovčan napadol letušku Lufthansy a vynútil si návrat do Mníchova
SITA

Informovali o tom tlačové agentúry DPA a MTI s odvolaním sa na policajné zdroje.

Kapitán sa po incidente rozhodol pre návrat do Mníchova, kde všetkých 76 cestujúcich opustilo stroj, na palube ktorého zostal iba útočník s rukojemníčkou. Policajným vyjednávačom sa napokon za pomoci tlmočníka podarilo útočníka presvedčiť, aby sa vzdal.

Príslušníci jednotky špeciálneho určenia, pripravení aj na prípadný útok na lietadlo, nakoniec nemuseli zasiahnuť. Kosovčan, ktorý je v Maďarsku v azylovom konaní, sa do Nemecka dostal ilegálne. Uplynulé štyri týždne strávil vo vydávacej väzbe v Passau, odkiaľ ho dnes príslušníci štátnej polície previezli na letisko do Mníchova a dozreli na to, aby nastúpil do lietadla. Policajti však nevideli žiaden dôvod na to, aby s ním nastúpili aj do lietadla a aby ho sprevádzali až do cieľovej destinácie.

Predmetom vyšetrovania zostáva, kedy a ako sa muž dostal k žiletke, ktorú použil na palube stroja. Pri incidente utrpeli tri členky posádky šok a ľahšie zranenia - reznú ranu na ruke a odreniny. Let napokon stornovali, cestujúcich prepravia do Budapešti v priebehu dňa inými strojmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok