Na podanie daňových priznaní zostáva posledný deň

SITA TA3
31.3.2014 10:04

Daňovníkom zostáva na podanie daňových priznaní k dani z príjmov za minulý rok posledný deň. Termín na priznanie daní a taktiež ich zaplatenie totiž uplynie práve v pondelok 31. marca. Finančná správa preto predlžuje v posledný deň lehoty na podanie daňových priznaní úradné hodiny na všetkých daňových úradoch, ich pobočkách a aj kontaktných miestach.

V pondelok 31. marca tak budú pracoviská daniarov prístupné do 19:00 hod.

Úradné hodiny upraví v posledný deň termínu na podanie daňových priznaní aj Slovenská pošta. Občania ako aj firmy budú môžu využiť predĺžené hodiny pre verejnosť na 85 vybraných poštách v rámci celého Slovenska. Klienti pošty môžu využiť aj služby "non stop" pošty na Tomášikovej ulici v Bratislave, kde sa budú dať podať daňové priznania až do 24:00 hod. Okrem tejto pobočky budú v hlavnom meste predĺžené otváracie hodiny na ďalších štyroch poštách. "V Trnave budú tri pošty otvorené dlhšie, v Banskej Bystrici štyri a v Košiciach šesť pôšt. V Žiline a Prešove budú predĺžené otváracie hodiny na jednej pošte," informovala Slovenská pošta.

Podnikatelia, ktorí sú platiteľmi dane z pridanej hodnoty, musia od začiatku tohto roka posielať dokumenty na finančnú správa len elektronicky. Toto pravidlo teda platí aj v prípade daňových priznaní. Daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie minulého roka je povinná podať každá fyzická osoba, ak jej zdaniteľné príjmy v roku 2013 presiahli sumu 1 867,97 eura. Fyzické ako aj právnické osoby si v tomto roku môžu termín na podanie daňového priznania posunúť, a to na základe oznámenia o tri, respektíve šesť mesiacov v prípade, ak majú za minulý rok aj príjmy zo zdrojov v zahraničí.

Na väčší nápor ľudí sa pripravila aj Slovenská pošta

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok