Opel sa po dvoch desaťročiach sťahuje z čínskeho trhu

TASR
29.3.2014 16:26

Automobilka Opel ukončí svoje pôsobenie v Číne potom, ako sa firme nepodarilo na tomto trhu presadiť, napriek tomu, že na ňom pôsobí už dve desaťročia. Namiesto toho plánuje viac investovať v Európe s cieľom podporiť predaj nemeckej značky na domácom trhu. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.

Opel sa po dvoch desaťročiach sťahuje z čínskeho trhu
SITA

Materská firma General Motors stiahne Opel z čínskeho trhu v januári budúceho roka. Podľa výkonného riaditeľa firmy Opel Karla-Thomasa Neumanna sa toto rozhodnutie malo urobiť už dávnejšie.

Ako GM uviedla, 22 predajcov značky Opel predalo minulý rok v Číne len 4365 áut. To je iba zlomok v porovnaní s predajom značky Buick. V prípade tejto značky firmy GM sa v roku 2013 predalo v Číne 810.000 vozidiel. Spoločnosť Opel pôsobí v Číne od roku 1993, no nikdy sa jej nepodarilo dosiahnuť výraznejší objem predaja.

Firma sa preto viac zameria na európsky trh, kde podľa informácií Asociácie európskych výrobcov áut predaj vozidiel značky Opel v prvých dvoch mesiacoch roka vzrástol. Do svojho závodu v nemeckom Rüsselsheime investuje v najbližších rokoch 245 miliónov eur, pričom tu plánuje vyrábať dva nové modely.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok