Štefanec: Súčasný vývoj ukazuje opodstatnenosť nášho vstupu do NATO

SITA
29.3.2014 12:04

Ruská okupácia a anexia ukrajinského polostrova Krym ukazuje podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca opodstatnenosť Severoatlantickej aliancie (NATO). Ako povedal dnes pre agentúru SITA, táto opodstatnenosť je dnes najväčšia od konca studenej vojny.

Štefanec: Súčasný vývoj ukazuje opodstatnenosť nášho vstupu do NATO
SITA

„V prípade agresívnych tendencií Ruskej federácie, ktoré sú viac ako zrejmé, sa silnejšia ochrana ako Severoatlantická aliancia dnes neukazuje. Aj vďaka tomu sa dnes nemôže zopakovať rok 1968 a môžeme žiť v pásme najdemokratickejšieho, najslobodnejšieho a najbezpečnejšieho sveta, aký na Zemi existuje,“ zdôraznil Štefanec.

Presne pred 10. rokmi – 29. marca 2004, za vlády Mikuláša Dzurindu, sa Slovensko stalo členom Severoatlantickej aliancie. Popri vstupe do Európskej únie 1. mája 2004 išlo podľa Štefanca o najvýznamnejšiu udalosť slovenských dejín v 21. storočia. „Slovenská republika, v 90-tych rokoch označovaná za čiernu dieru Európy, sa tak po niekoľkých rokoch tvrdej práce vtedajšej vlády, najmä premiéra, ministra zahraničných vecí a ministrov obrany, ktorí boli nominanti SDKÚ, stala členom najsilnejšej bezpečnostnej organizácie, garantujúcej bezpečnosť svojich členov na svete. Splnili sa tak sny mnohých generácií Slovákov, ktoré tu viac ako 40 rokov žili pod útlakom komunistickej totalitnej moci,“ uviedol Štefanec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok