Štart Šatana na MS vyzerá nádejne

TA3 TASR
28.3.2014 16:09

Účasť Miroslava Šatana na hokejových majstrovstvách sveta v Minsku vyzerá nádejne. Tridsaťdeväťročný útočník sa v piatok stretol v Bratislave s trénerom slovenskej reprezentácie Vladimírom Vůjtekom ako i generálnym manažérom Ottom Sýkorom a dohodli sa, že v prípade dobrého zdravotného stavu sa pripojí k národnému tímu v pondelok 7. apríla.

"Na budúci týždeň absolvujem lekársku konzultáciu ohľadom zdravotného stavu a po nej sa uvidí, ako na tom budem," citovala oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) slová Šatana. Ak konzultácia dopadne dobre, k reprezentácii sa pripojí v Bratislave ešte pred prípravným dvojzápasom s Ruskom (piatok 11. apríla a v nedeľu 13. apríla).

Držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z MS a kapitán majstrov sveta z Göteborgu sa nedostal do nominácie na ZOH v Soči, podľa mnohých rozporuplných vyjadrení bol dôvodom jeho neúčasti nevyriešený spor so Zdenom Chárom po ataku obrancu Bostonu v zápase minulého ročníka KHL medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava. Šatan pôvodne avizoval, že sa po tejto sezóne rozlúči s hráčskou kariérou. Po vypadnutí bratislavského Slovana z Pohára nádeje však nevylúčil, že by v aktívnej činnosti ďalej pokračoval a naznačil svoj možný štart na svetovom šampionáte.

Tréner Vladimír Vůjtek by rád privítal Šatana v tíme počas druhého týždňa tréningového kempu. "Veríme, že jeho lekárske konzultácie dopadnú pozitívne a budeme veľmi radi, keď ho privítame v našom tíme pred dvojzápasom s Ruskom," povedal Vůjtek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok