Vedenie Slovana sa ohradilo voči informáciám o finančných podlžnostiach

SITA TASR
25.3.2014 09:07

Hokejisti Slovana Bratislava museli počas sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige bojovať nielen o body so súpermi, ale aj o svoje financie. Tvrdí to denník Šport.

Vedenie Slovana sa ohradilo voči informáciám o finančných podlžnostiach
SITA

Klub má voči hráčom finančné podlžnosti, výplaty hokejistom permanentne meškali a väčšina až na pár výnimiek ich naposledy podľa utorkového vydania denníka Šport videla ešte v novembri. Minulý pondelok na protest hráči odmietli vykorčuľovať na tréning, generálny manažér Maroš Krajči im prisľúbil všetko vyplatiť do konca júna, vďaka čomu sa obnovil tréningový proces. Sezónu belasí oficiálne zakončili poslednou prípravnou jednotkou minulý piatok.

Slovan obsadil v sezóne 2013/2014 v Západnej konferencii Kontinentálnej hokejovej ligy 11. miesto a nepostúpil do play-off. V Pohári nádeje vypadol v prvom kole s Dinamom Minsk. Do nového ročníka vstúpi pravdepodobne s obmeneným kádrom.

Zmluva sa skončila brankárom Jaroslavovi Janusovi a Miroslavovi Kopřivovi, obrancovi Martinovi Škoulovi a útočníkom Romanovi Kukumbergovi, Tomášovi Matouškovi, Michelovi Miklíkovi, Jurajovi Mikúšovi, Tomášovi Mikúšovi, Brankovi Radivojevičovi, Miroslavovi Šatanovi, Michalovi Vondrkovi a Petrovi Ölveckému, kontrakt sa prerušil Markovi Daňovi. Podľa vyjadrenia Maroša Krajčiho pre Šport sa o tom, kto bude v kádri pokračovať rozhodne v nasledujúcich dňoch po rozhovore s trénerom Rostislavom Čadom.

Slovan sa ohradil

"HC Slovan Bratislava sa ohradzuje voči týmto informáciám. Hráči a realizačný tím A-mužstva majú vyplatené všetky mzdy do konca kalendárneho roku 2013. Je pravdou, že mzdy pre hráčov sú momentálne v omeškaní 25 kalendárnych dní (28. 2. je výplatným termínom miezd za mesiac január)," píše sa v stanovisku hokejového Slovana Bratislava, podľa ktorého je meškanie miezd spôsobené výpadkom časti finančných príjmov klubu viazaných na postup mužstva do vyraďovacej fázy ligy. "Akcionári klubu a manažment túto situáciu aktuálne rieši a hráči boli viackrát generálnym manažérom informovaní o spôsobe a termínoch vyrovnania záväzkov klubu voči nim. Všetky finančné záväzky budú uhradené v termínoch, ktoré klubom KHL ukladá príslušný reglement súťaže v súvislosti s ich účasťou v ďalšom ročníku," píše sa ďalšej v stanovisku HC Slovan.

Generálny manažér Slovana Maroš Krajči už pre denník Šport prezradil aj termín, do ktorého chce klub vyrovnať všetky podlžnosti: "Do konca mája, tak ako to ukladá reglement KHL. Tak sa to vždy robí."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok