Pre Slovan sa sezóna skončila, prehral s Minskom

SITA TA3 TASR
10.3.2014 21:18

Pre hokejistov Slovana Bratislava sa sezóna 2013/2014 skončila. V pondelňajšej odvete kvalifikačného kola Pohára nádeje Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) prehrali na svojom ľade s Dinamom Minsk 1:2, hoci po úvodnej tretine viedli. V prvom zápase zvíťazilo Dinamo doma v Bobrujsku 1:0. Séria kvalifikačného kola sa hrala na vyšší počet bodov z dvoch zápasov.

Pre Slovan sa sezóna skončila, prehral s Minskom
SITA

Slovan skončil v základnej časti súťaže na 11. mieste v tabuľke Západnej konferencie. Pondelňajší súboj napokon bol pre "belasých" rozlúčkou so sezónou. 

Hokej - Kontinentálna hokejová liga - odveta kvalifikačného kola Pohára nádeje (hralo sa na vyšší počet bodov):

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) - prvý zápas: 0:1, Dinamo Minsk postúpilo do štvrťfinále Pohára nádeje 
Góly: 20. Šatan (Radivojevič, Mojžíš) - 26. Jefimenko (Irgl, Surový), 60. Alexej Kaľužnyj (Materuchin) 
Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Safiullov, Bukin - Majtak, Pronskich, 6085 divákov 

Zostavy:
Slovan: Janus - Štajnoch, Škoula, Mojžíš, V. Mihálik, Sigalet, Luža - Miklík, Bližňák, Vondrka - Šatan, Radivojevič, M. Bakoš - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - T. Mikúš, A. Šťastný, L. Hudáček 
Minsk: Miľčakov - Krajíček, Goroško, Lintner, Nogačov, Filičkin, Šonkevič, Kolenčukov - Materuchin, Stas, Alexej Kaľužnyj - Irgl, Surový, Jefimenko - Pavlovič, Kitarov, Zacharov - Dadonov, Drozd, Protaseňa

Oba tímy začali opatrne a čakali na chybu súpera. Viac ich robili domáci, ale brankár Janus opakovane podržal svoj tím. V závere prvej tretiny hrali slovanisti presilovú hru, po sérii nepresností sa napokon usadili v pásme a Radivojevič poslal presnú krížnu prihrávku na Šatana, ktorý strelou z prvej po ľade otvoril skóre - 1:0.

Hostia mohli vyrovnať hneď z úvodnej akcie v druhej tretine, ale Janus si poradil so strelou Materuchina i dorážkou Kaľužného. V 26. min však vyšla Dinamu kombinačná akcia a Jefimenko zoči-voči Janusovi nedal brankárovi žiadnu šancu - 1:1. V 31. min sa preštrikoval cez troch hráčov vo vlastnom oslabení Šatan, po tejto peknej individuálnej akcii chýbala jeho zakončeniu presnosť. Minsk mal častejšie puk na hokejkách a bol aj nebezpečnejší smerom dopredu.

Dinamu stačil na postup aj stav 1:1, pozorne vykrývalo stredné pásmo. Slovan sa len ojedinele dostával pred Miľčakova, Janus mal oveľa viac práce. Bratislavčanom v závere chýbali sily na strhnutie výsledku na svoju stranu a sezóna sa pre nich skončila, na čom nič nezmenila ani záverečná minútová power-play. V nej dal definitívnu bodku za zápasom gólom do prázdnej bránky Kaľužnyj. 

Hlasy:
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Najviac síl sme mali i najlepšie hrali v prvej tretine, v ktorej sa nám však napriek šanciam, žiaľ, podarilo streliť len jeden gól. Mali sme príležitosti aj na ďalšie. Veľa síl nám zobrala hra v oslabení, ktoré sme s bojovnosťou a úsilím zvládli. Tie sily nám potom chýbali v závere zápasu, keď sme chceli streliť víťazný gól a rozhodnúť o prípadnom postupe v predĺžení či nájazdoch." 

Ľubomír Pokovič (tréner Minska): "Nechceli sme zbytočne špekulovať a čakať na predĺženie i nájazdy. Bol to pre nás ťažký zápas. V prvej tretine sme nevyužili viaceré šance, potom sa nám podarilo vyrovnať a držali sme vyrovnaný stav až do konca duelu. Záver bol dramatický pre všetkých. Sme radi, že sme vyhrali duel a pokračujeme v sezóne. Dinamo má výborných fanúšikov a všetci sa tešia, že sa budú v našej aréne hrať ešte ďalšie zápasy. Pokračovanie ročníka padne vhod aj hráčom, keďže v kádri máme veľa bieloruských reprezentantov."

Šatan oddialil definitívu o kariére, možno hral posledný zápas

Hokejový útočník Miroslav Šatan možno odohral v pondelok posledný zápas kariéry, definitívne rozhodnutie však zatiaľ nepadlo. Už po decembrovom príchode do Slovana Bratislava hovoril kapitán majstrov sveta 2002, že táto sezóna je pravdepodobne jeho poslednou. Po vypadnutí "belasých" v Pohári nádeje s Dinamom Minsk odmietol Šatan robiť predčasné závery.

"Nechcem sa teraz k tomu vyjadrovať a rozmýšľať o tom, keď je len päť minút po konci zápasu. Teraz som rozhodnutý nemeniť moje slová, že asi to bude koniec. Nechám si však čas, potrebujem pár týždňov či mesiacov a definitívu by som urobil asi až v lete," povedal Miroslav Šatan. Mnohí hokejisti hrajú aj v oveľa staršom veku ako hviezda Slovana. "Prakticky posledné tri-štyri sezóny si hovorím, že ešte jeden rok, polroka. Nechcem nič s horúcou hlavou vyhlasovať. Zoberiem si pár týždňov a potom uvidím," doplnil. 

Tridsaťdeväťročný rodák z Topoľčian by mohol figurovať ešte v nominácii Slovenska na májové majstrovstvá sveta v Bielorusku. Pred týždňom sa stretol s reprezentačným trénerom Vladimírom Vůjtkom a dohodli sa na ďalšej schôdzke po uzdravení generálneho manažéra tímu SR Otta Sýkoru. Až dovtedy nebude Šatan svoju reprezentačnú budúcnosť komentovať. 

Po pondelkovom súboji s Dinamom Minsk bol sklamaný, že sezóna sa rýchlo skončila. Začal ju až v decembri, napriek tomu neľutuje neskorší vstup. "Bol to výsledok viacerých okolností - uviaznutej komunikácie so Slovanom i môjho zdravotného stavu, keď som nemohol po mesačnej pauze v lete hneď naskočiť do prípravy a potreboval som viac času. Urobil som všetko najlepšie, ako som mohol vzhľadom na môj stav a okolnosti," doplnil Šatan, podľa ktorého doplatil Slovan v sezóne na nevydarený začiatok. Potom sa len približoval k priečkam pre play-off, ale napokon na ne nedosiahol. V základnej časti skončil na jedenástom mieste v Západnej konferencii a v Pohári nádeje stroskotal v kvalifikačnom kole na Diname Minsk. 

"Boli to približne rovnaké zápasy. V oboch bolo dosť málo vyložených šancí a príležitostí na strelenie gólu. Bolo vidieť, že je to už nezáživná časť sezóny a oba tímy mali problém s motiváciou. Teraz je to na vedení a tréneroch, aby sa z tejto sezóny poučili a už začali myslieť na vylepšenie vecí pre budúci ročník," doplnil Miroslav Šatan.

 

Riga deklasovala Doneck 7:3, Hossa s dvoma gólmi a dvoma asistenciami

Slovenský hokejista Marcel Hossa prispel výraznou mierou k vysokému víťazstvu Dinama Riga v pondelkovom zápase štvrťfinále Západnej konferencie KHL nad Donbassom Doneck 7:3. Reprezentačný útočník zaznamenal dva góly a dve asistencie a aj vďaka jeho výkonu upravil lotyšský tím po jasnom triumfe stav série na 1:2. Po piatich inkasovaných góloch sa z bránky Donbassu porúčal Michael Leighton a nahradil ho Ján Laco, ktorý nezabránil dvom gólom.
Dinamo Moskva v zostave už aj so slovenským obrancom Dominikom Graňákom prehralo na ľade Lokomotivu Jaroslavľ 1:2. O víťazný gól domácich, ktorí znížili stav série na 1:2, sa postaral v 47. minúte Jurij Petrov.

Z víťazstva sa tešil Petrohrad, ktorý zdolal CSKA Moskva 2:1 pp a vedie už 3:0 na zápasy.       

štvrťfinále Západnej konferencie - tretie zápasy: 
Lokomotiv Jaroslavľ - Dinamo Moskva 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly: 9. Platt, 47. Petrov - 44. Komarov (tr. strieľ.)
/na zápasy 1:2/

CSKA Moskva - SKA Petrohrad 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Góly: 18. Grigorenko - 26. Thoresen, 72. Červenka
/na zápasy 0:3/

Dinamo Riga - Donbass Doneck 7:3 (1:1, 3:2, 3:0)
Góly: 17. HOSSA, 27. Bicevskis, 37. Meija, 39. HOSSA, 41. Džerinš (HOSSA), 44. Sotnieks (HOSSA), 46. Darzinš - 4. Jakucenja, 25. Dadonov, 29. Kašpar
/stav série: 1:2/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok